La chia: el secret dels asteques s鈥檌nstal路la al rebost dels famosos

L鈥檈scriptor i periodista Christopher McDougall explicava, en el seu best-seller 鈥淣ascuts per c贸rrer鈥, un dels secrets dels tarahumares per c贸rrer centenars de quil貌metres dia rere dia. Aquesta tribu de corredors incansables del M猫xic profund, hereus dels asteques, trobaven la prote茂na que no aconseguien de l鈥檈scassa ca莽a del seu h脿bitat en una llavor petit铆ssima: la chia.

Des del 2008, quan la Uni贸 Europea va autoritzar la utilitzaci贸 d鈥檃questa llavor en m煤ltiples aliments, l鈥檃liment ancestral dels asteques s鈥檋a popularitzat com a 鈥渟uperaliment鈥, font de prote茂nes, de nombrosos minerals i d鈥櫭燾ids grassos omega 3. Tothom qui vol cuidar-se i l鈥檋a descobert no el desempara; i les celebrities, des de Hollywood fins a Bollywood, passant per聽popstars, emprenedors聽d鈥櫭▁it聽i esportistes d鈥檈lit, el tenen sempre al rebost.

Aquesta llavor miraculosa t茅, segons els experts, cinc vegades m茅s de calci que la llet i el triple de ferro que els espinacs. Cont茅 el doble de prote茂nes que qualsevol verdura i tamb茅 el doble de potassi que el pl脿tan. 脡s font d鈥檃ntioxidants i fibra i contribueixen a la hidrataci贸 cel路lular.

La chia 茅s ideal per a persones que fan esport amb regularitat: contribueix a augmentar la massa muscular, a reduir el pes i a regular els greixos i els l铆quids del cos, a m茅s d鈥檃portar molta energia i calmar el dolor de les articulacions. Els guerrers asteques deien que una lesi贸 de genoll nom茅s requeria m茅s chia. Un motiu m茅s per afrontar, amb aquesta petita llavor, la guerra del dia a dia.

Troba chia a la notra botiga online.