El sol més salubable

Certament, el bronzejat ens fa estar més guapes i guapos, com a mínim a ulls de la majoria i sempre tenint en compte que parlem de cànons de bellesa absolutament culturals. La pell morena uniformitza, dissimula marques, ulleres, arrugues; accentua el blanc del somriure i dels ulls. Si més no, el morè ens fa sentir millor i (què coi!) fa més estiu.

D’entrada, sentir-se bé amb una mateixa o un mateix és saludable. Però prendre el sol aporta molts més beneficis. A partir d’aquí, com aconseguim un bronzejat saludable en tots els aspectes? Com ens ho fem per prendre el sol sense cremar-nos, sense excessos, sense posar en perill la nostra salut i la dels nostres nens? A continuació, t’oferim alguns consells que t’ajudaran aquests dies de platja.

Sol i salut no són incompatibles. Això sí, cal prendre’l amb mesura i amb les precaucions adequades. El sol aporta molts beneficis per a la salut: és un magnífic antidepressiu natural i alleugereix molts tipus de dolor. A més, també es recomana en el tractament de moltes malalties de la pell. Abans de prendre’l però, cal que ens posem la protecció solar que s’adiu al nostre to de pell. Si ens exposem al sol durant molta estona, també cal que ens anem posant crema cada dues hores. Fins i tot si estem exposats al sol de manera indirecta mentre fem excursions o activitats a l’aire lliure ens hem de protegir. Malgrat que ens posem protecció també es recomana que evitem les hores de més sol, que són les del migdia. Paradoxalment, és en aquestes hores quan trobem més gent a les platges exposant-se als rajos més intensos per bronzejar-se més ràpid.

Des de Grup Llobet us animem a fer salut i a prendre el sol de manera saludable, tenint en compte totes les recomanacions que us hem fet. També us volem explicar alguns senzills trucs que poden ajudar-vos a lluïr bronzejat i que estan relacionats amb l’alimentació. Incloure productes integrals als àpats – com arròs, pa o pasta – aporta vitamina B i hidrata la pell des de dins de manera que el bronzejat es nota més ràpidament. Ingerir sucs de fruites – especialment si porten cítrics, pastanaga o nabius – que permeten millorar la finor de la pell i ens protegeixen de la radiació solar i el conseqüent envelliment de la pell. Un cop ens hem posat morens, podem allargar el bronzejat menjant olis vegetals, peix blau i fruits secs, que ens ajudaran a hidratar la pell i a donar-li elasticitat.

I una apreciació fonamental: els nens i nenes, sobretot els més petits, tenen la pell molt més delicada que la nostra i, per tant, la prudència i la protecció s’han d’imposar per sobre de tot. Porteu parasol i poseu-los a l’ombra, cobriu-los de protecció solar de factors alts (50 si pot ser). Fins i tot podeu posar-los una samarreta de bany, que no produeix calor i, amb l’aigua, és molt agradable. I sobretot: barret o gorra al cap per evitar possibles insolacions o cops de calor. No hi ha res pitjor per a una mare o un pare que tornar de la platja i comprovar que el fill o filla s’ha cremat. Per contra, els beneficis de la platja i un sol pres amb moderació són incontestables. I molt divertits 🙂