10 Tips per cuidar la pell els mesos d’estiu

Ara que falten pocs dies per donar la benvinguda a l’estiu, hem de ser més conscients que mai de protegir-nos dels rajos solars. El sol pot provocar danys a la pell que s’acumulen i en molts casos poden arribar a ser irreversibles. Per aquest motiu hem volgut preparar aquests consells per tal que aquest estiu puguem gaudir del sol de la manera més saludable possible!

  1. ESCULL LES HORES D’EXPOSICIÓ SOLAR. Durant el migdia, els rajos de sol són més intensos i per tant poden danyar, en major mesura, a la pell. Si pots, tria les primeres hores del matí o les últimes de la tarda que és quan l’impacte del sol és menor.
  • UTILITZA PROTECTOR SOLAR. És primordial per protegir la pell durant els mesos de calor. No només s’aconsella utilitzar-lo en dies que es planegi una exposició solar llarga (dies de platja o piscina), sinó senzillament per sortir al carrer, sobretot a la cara.
  • HIDRATA’T. Porta aigua sempre a la bossa per tal d’anar mantenint el cos hidratat. Assegura’t de veure com a mínim 1,5L d’aigua al dia, en cas dels adults i en cas dels infants, no hi ha una xifra exacte ja que dependrà de l’activitat física que realitzin i de la calor ambiental. Això sí, tant pels adults com infants, és molt important no esperar a tenir sensació de set per veure.
  • CUIDA EL QUE MENGES. L’alimentació és bàsica per cuidar la pell, hi influeix moltíssim. Prioritza la fruita i la verdura pel seu elevat contingut en substàncies antioxidants, que ajudaran a combatre els radicals lliure i a la renovació de les cèl·lules epitelials.
  • EVITA L’ALCOHOL ja que les calories buides que aporta desestabilitzen l’equilibri del cos (s’altera la temperatura corporal i l’organisme es deshidrata en la seva digestió).
  • REVISA LA PELL. Supervisa periòdicament la teva pell amb l’ajuda d’un especialista, d’aquesta manera es poden detectar alteracions a temps.
  • UTILITZA CREMA HIDRATANT. Encara que hagis utilitzat cremes pel sol, després de l’exposició has d’hidratar la pell i així, continuar-la cuidant les hores posteriors a l’exposició solar.
  • COBREIX EL CAP. Quan estiguis a ple sol, protegeix-te el cap amb una barret o gorra per evitar marejos o malestar.
  • PROTEGEIX ELS ULLS. No podem descuidar els ulls durant els mesos de calor, tant pel que fa als adults com els mes petits. Busca unes ulleres de sol que et protegeixin fetes amb materials homologats i segurs.
  1. ESCULL ROBA ADECUADA. No per exposar més parts del cos al sol tindrem menys calor. També ens hem de fixat amb el tipus de roba que utilitzem, hi ha teixits més frescos que d’altres.

RECEPTA DEL MES DE JUNY: Gelat de fruites super saludable i refrescant.

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet – Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número CAT001555)