Aliments de tardor que no poden faltar a la teva llista de la compra

Per combatre els possibles efectes de la tardor que tenen impacte al nostre cos tant físicament com psicològicament, ens hem de fixar bé en els aliments que escollim. De mica en mica els dies es van escurçant, les temperatures baixen i el nostre sistema immunitari ha de fer front a tots aquests canvis. Si escollim els nutrients adequats, podrem reforçar les nostres defenses i d’aquesta manera evitarem que la nostra salut pateixi els efectes de tots aquests canvis.

A continuació us proposem 10 aliments que no poden faltar a la vostra llista de la compra d’aquests mesos.

1- ELS BOLETS. Si les pluges i el temps acompanyen, ben aviat tornarem a tenir el mercat ple de bolets que sempre són un encert en qualsevol menú de tardor. Són aliments molt poc calòrics i baixos en greix, són rics en fibra i aigua i tenen potents funcions antioxidants.

2- LES VERDURES DE FULLA VERDA. La tardor és l’estació estrella d’aliments com els espinacs, les bledes, les cols, el bròquil… molt rics en minerals com ara el calci, per exemple.

3- LA CARBASSA. És especialment rica en beta carotens, vitamina C, vitamina E i substàncies antioxidants. És molt poc calòrica i contribueix a reforçar el sistema immunitari, cosa essencial durant aquesta època de l’any. La podem afegir en minestres, guisats, fer-ne crema, o fins i tot un bon brioix.

4- LES POMES. La tardor també ens porta el punt de maduració òptim de les pomes encara que les podem gaudir durant tot l’any.

5- LES MANDARINES. Són una font important de vitamina C, vitamina A i vitamines del grup B. Pel que fa als minerals destaquen el calci, el magnesi i el fòsfor.

6- LES CASTANYES. La tardor és època de fruits secs en general. Podem consumir les castanyes com snacks, en cremes, guisats… Aporten greixos saludables i tenen un potent efecte saciant.

7- ELS ESPÀRRECS VERDS. Són de baix contingut calòric i tenen una quantitat considerable de fibra. Són rics en vitamines A, C, E i vitamines del grup B.

8- LES MORES. Gràcies als polifenols, les mores, són potents antioxidants que ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties cardiovasculars. A part també tenen propietats antiinflamatòries i són riques en fibra.

9- ELS RAVES. Encara que en trobem a molts hivernacles, els raves són típics d’aquesta època de l’any. Són molt beneficiosos pel sistema hepàtic i ajuden a eliminar toxines.

10- QUINOA. És un pseudo cereal molt ric en proteïnes d’origen vegetal. I proporciona un bon “push” d’energia. Gràcies a les substàncies prebiòtiques que conté, serà aliment pels microorganismes que formen la microbiota intestinal.

RECEPTA: Pa de pessic de poma, carbassa i pastanaga.