Aliments de tardor que no poden faltar a la teva llista de la compra

Per combatre els possibles efectes de la tardor que tenen impacte al nostre cos tant f铆sicament com psicol貌gicament, ens hem de fixar b茅 en els aliments que escollim. De mica en mica els dies es van escur莽ant, les temperatures baixen i el nostre sistema immunitari ha de fer front a tots aquests canvis. Si escollim els nutrients adequats, podrem refor莽ar les nostres defenses i d’aquesta manera evitarem que la nostra salut pateixi els efectes de tots aquests canvis.

A continuaci贸 us proposem 10 aliments que no poden faltar a la vostra llista de la compra d’aquests mesos.

1- ELS BOLETS. Si les pluges i el temps acompanyen, ben aviat tornarem a tenir el mercat ple de bolets que sempre s贸n un encert en qualsevol men煤 de tardor. S贸n aliments molt poc cal貌rics i baixos en greix, s贸n rics en fibra i aigua i tenen potents funcions antioxidants.

2- LES VERDURES DE FULLA VERDA. La tardor 茅s l’estaci贸 estrella d’aliments com els espinacs, les bledes, les cols, el br貌quil… molt rics en minerals com ara el calci, per exemple.

3- LA CARBASSA. 脡s especialment rica en beta carotens, vitamina C, vitamina E i subst脿ncies antioxidants. 脡s molt poc cal貌rica i contribueix a refor莽ar el sistema immunitari, cosa essencial durant aquesta 猫poca de l’any. La podem afegir en minestres, guisats, fer-ne crema, o fins i tot un bon brioix.

4- LES POMES. La tardor tamb茅 ens porta el punt de maduraci贸 貌ptim de les pomes encara que les podem gaudir durant tot l’any.

5- LES MANDARINES. S贸n una font important de vitamina C, vitamina A i vitamines del grup B. Pel que fa als minerals destaquen el calci, el magnesi i el f貌sfor.

6- LES CASTANYES. La tardor 茅s 猫poca de fruits secs en general. Podem consumir les castanyes com snacks, en cremes, guisats… Aporten greixos saludables i tenen un potent efecte saciant.

7- ELS ESP脌RRECS VERDS. S贸n de baix contingut cal貌ric i tenen una quantitat considerable de fibra. S贸n rics en vitamines A, C, E i vitamines del grup B.

8- LES MORES. Gr脿cies als polifenols, les mores, s贸n potents antioxidants que ajuden a millorar la salut i a prevenir malalties cardiovasculars. A part tamb茅 tenen propietats antiinflamat貌ries i s贸n riques en fibra.

9- ELS RAVES. Encara que en trobem a molts hivernacles, els raves s贸n t铆pics d’aquesta 猫poca de l’any. S贸n molt beneficiosos pel sistema hep脿tic i ajuden a eliminar toxines.

10- QUINOA. 脡s un pseudo cereal molt ric en prote茂nes d’origen vegetal. I proporciona un bon “push” d’energia. Gr脿cies a les subst脿ncies prebi貌tiques que cont茅, ser脿 aliment pels microorganismes que formen la microbiota intestinal.

RECEPTA: Pa de pessic de poma,聽carbassa聽i pastanaga.