Fruites i Verdures de Temporada: Juny

Un Banquet de Sabors i Salut

El mes de juny marca l’inici de l’estiu en moltes parts del m贸n, i amb ell arriba una abund脿ncia de fruites i verdures fresques i delicioses. Consumir productes de temporada no sols 茅s benefici贸s per a la teva salut, sin贸 que tamb茅 茅s una excel路lent manera de fer costat als agricultors locals i gaudir d’aliments al punt m脿xim de sabor i nutrici贸. A continuaci贸, et presentem una guia sobre les fruites i verdures que estan en el seu millor moment al juny.

Fruites de juny

 1. Maduixes: Dol莽os i sucoses, les maduixes aconsegueixen el seu apogeu al juny. Ideals per a batuts, amanides o simplement com un snack saludable, les maduixes s贸n una font excel路lent de vitamina C i fibra.
 2. Melons: Els melons i la s铆ndria, s贸n fruites refrescants i perfectes per a combatre la calor. S贸n hidratants i baixos en calories, la qual cosa els converteix en una opci贸 ideal per als qui busquen cuidar la seva figura.
 3. Albercocs: Aquestes fruites daurades s贸n riques en vitamina A i fibra. El seu sabor dol莽 i lleugerament 脿cid els fa perfectes per a melmelades, postres o com un snack saludable.
 4. Mores: Per 煤ltim per貌 no menys important, les mores estan plenes d’antioxidants, vitamines i minerals. El seu sabor dol莽 i una mica 脿cid 茅s perfecte per a postres, batuts o simplement menjar-les fresques.

Verdures de juny

 1. Tom脿quets: Els tom脿quets estan al punt 貌ptim al juny, oferint un sabor dol莽 i suc贸s. S贸n perfectes per a amanides, salses i guisats, i s贸n una excel路lent font de vitamina C i licop茅.
 2. Cogombres: Refrescants i cruixents, els cogombres s贸n ideals per a amanides i snacks. S贸n hidratants i baixos en calories, i el seu contingut d’aigua els fa perfectes per a mantenir-se fresc en els dies calorosos.
 3. Carabassons: Els carabassons s贸n vers脿tils i nutritius, ideals per a saltats, graellades o fins i tot per a fer zoodles (fideus de carabass贸). S贸n rics en vitamina C i antioxidants.
 4. Enciams i Verdures de Fulla Verda: Els enciams, espinacs i altres verdures de fulla verda estan en el seu millor moment al juny. S贸n essencials per a amanides fresques i s贸n una gran font de vitamines A, C i K.

Beneficis de Consumir Productes de Temporada

En conclusi贸: Consumir fruites i verdures de temporada ofereix diversos beneficis:

 • Major frescor i sabor: Els productes de temporada s贸n recollits al punt m脿xim de maduraci贸, la qual cosa garanteix un millor sabor i textura.
 • Millor valor nutricional: Els productes frescos contenen m茅s nutrients que els que han estat emmagatzemats durant llargs per铆odes.
 • Suport a l’economia local: Comprar productes locals de temporada fa costat als agricultors de la teva 脿rea i redueix la petjada de carboni associada amb el transport d’aliments.
 • Varietat en la dieta: Menjar segons la temporada t’anima a tastar diferents fruites i verdures, la qual cosa enriqueix la teva dieta amb una major varietat de nutrients.

Juny 茅s un mes meravell贸s per a gaudir d’una 脿mplia gamma de fruites i verdures fresques. Incorporar aquests productes de temporada en la teva dieta no sols millorar脿 la teva salut, sin贸 que tamb茅 enriquir脿 el teu paladar amb sabors frescos i vibrants.

Tamb茅 et pot interessar: 5 Fruites i Verdures hidratants per l’estiu