5 Fruites i 5 Verdures hidratants per l’estiu

Ara que acabem d鈥檈ntrar al mes de juliol la calor ja est脿 ben estesa per bona part del nostre territori. En aquest article buscarem la manera de fer-hi front i combatre-la a trav茅s de l鈥檃limentaci贸 amb fruites i verdures hidratants.

Pot ser que tinguem la sort de marxar de vacances en breu o que encara estiguem treballant … sigui quina sigui l鈥檕pci贸, hi ha una cosa que no deixarem de fer: menjar. I, precisament, 茅s gr脿cies a l鈥檃limentaci贸 que podem contribuir a tenir una bona hidrataci贸.

Abans de fixar-nos en la hidrataci贸 dels nostra organisme, fem una r脿pida ullada a l鈥檃limentaci贸 general. La majoria de nosaltres busquem sentir-nos energ猫tics, trobar-nos b茅, estar de m茅s bon humor i per tal d鈥檃ssolir tots aquests objectius 茅s imprescindible seguir una bona alimentaci贸. Una alimentaci贸 saludable 茅s aquella que 茅s equilibrada, variada i suficient per a cada individu.

A continuaci贸 trobem la imatge de l鈥櫭簂tima versi贸 de la Pir脿mide de l鈥橝limentaci贸 Saludable realitzada per l鈥橝g猫ncia de Salut P煤blica de Catalunya que ens ajudar脿 a 聽fer-nos un idea de com s鈥檕rganitza. Recordem que tot all貌 que trobem a la base d鈥檃questa pir脿mide ser脿 all貌 que se鈥檔s recomana que mengem amb m茅s quantitat i a mesura que anem pujant, haurem d鈥檃nar reduint o limitant les freq眉猫ncies de consum.

 

 

Si ens fixem en la part superior dreta, veiem que se鈥檔s recomana l鈥aigua com a beguda principal en tots els 脿pats ja que 茅s de vital import脿ncia mantenir ben hidratat el nostre organisme. A part de l鈥檃igua en s铆, hi ha molts aliments que estan formats principalment per aigua i aquests s贸n els que avui volem destacar per tal de tenir-los en compte durant els mesos de m茅s calor.

5 FRUITES HIDRATANTS

  • LA S脥NDIRA

Amb un 95% d鈥檃igua, podr铆em dir que la s铆ndria 茅s la fruita hidratant per excel路l猫ncia i tamb茅 una de les menys cal貌riques (20Kcal per cada 100g). La podem prendre sola, en sopetes (amb tom脿quet o maduixes, per exemple), o fins i tot en granissats.

  • EL MEL脫

Cont茅 gaireb茅 el 90% d鈥檃igua i acaba sent un s猫rum remineralitzant ideal per l鈥檈stiu. Ens el podem prendre en forma de gelats casolans, en cremes fredes, per postres i tamb茅 en granissats.

  • EL PR脡SSEC

脡s una de les fruites m茅s dolces per貌 menys cal貌riques ja que gaireb茅 el 90% de la seva composici贸 茅s aigua. T茅 for莽a fibra i tamb茅 destaca per la pres猫ncia de la vitamina A i els聽 minerals potassi i magnesi.

  • LA PINYA

脡s una fruita molt dol莽a, nutritiva i refrescant, que afavoreix al proc茅s de digesti贸. A part, 茅s rica en vitamines del grup B, vitamina A i C. Pel que fa als minerals destaquen el potassi i el iode.

  • LES MADUIXES

S贸n riques en aigua i antioxidants, per tant ajudaran a l鈥檕rganisme a combatre l鈥檈nvelliment cel路lular. Ideal menjar-les en batuts, gelats casolans o b茅 fresques.

5 HORTALISSES HIDRATANTS

  • EL COGOMBRE

Est脿 format b脿sicament per aigua i potassi. Per aprofitar al m脿xim les seves propietats s鈥檃consella ingerir-lo amb la pell (un cop havent-lo rentat). Hi torbarem: 聽clorofil路la, fibra i betacarotens.

  • EL CARBASS脫

脡s una hortalissa molt refrescant, el 95% de la seva composici贸 茅s aigua.

脡s una hortalissa molt refrescant, dol莽a per貌 amb un punt amarg que la fan la reina de les amanides. 脡s rica en fibra i molt poca cal貌rica.

  • L鈥橝PI

Cont茅 molta aigua, poques calories i fibra. Pel que fa a les vitamines 茅s ric en vitamina C, A, E i B1 i B2.

  • EL TOM脌QUET

脡s l鈥檃liment estiuenc per excel路l猫ncia ja que cont茅 gran quantitat d鈥檃igua. A part, cal destacar la quantitat important de vitamina C present a la seva composici贸.

Aquest 茅s, doncs, el nostre r脿nquing de les fruites i verdures m茅s refrescants per consumir aquests mesos de calor. A part d鈥檈lles, es recomana prendre di脿riament entre 1,5 i 2L d鈥檃igua. D鈥檃questa manera garantirem la correcte hidrataci贸 del nostre organisme aix铆 com la prevenci贸 d鈥檃lgun possible cop de calor.

Recordem doncs que quan hi ha temperatures altes la hidrataci贸 茅s clau i s鈥檃consegueix bevent aigua, evitant l鈥檃lcohol i menjant fruites, verdures i hortalisses.

 

Aix铆 doncs ja ho sabeu, a gaudir al m脿xim d鈥檃quest estiu, a buscar moments per desconnectar, carregar piles… per貌 sempre posant especial atenci贸 a la correcte hidrataci贸 del nostre cos.

Bon estiu i bons aliments!

Aina Llobet聽Ribas鈥 Nutricionista de Grup Llobet 鈥 Diplomada en Nutrici贸 Humana i Diet猫tica (Col路legiada n煤mero聽CAT001555)

Tamb茅 et pot interessar:聽Rodanxes per als ulls |聽L鈥檕nada de calor ja 茅s aqu铆. Qu猫 necessitem? |聽L鈥檋ortalissa que sembla fruita