L’onada de calor ja és aquí. Què necessitem?

L’estiu fa poc que va arribar i ja ens porta la primera gran onada de calor. A partir d’avui, les temperatures pujaran fins a màxims de més de 40 graus, amb mínimes de 22 graus en molts casos, el just per a poder dormir. Amb unes temperatures com aquestes, s’ha de fer màgia per a no fer un abús energètic de l’aire condicionat. I, sobretot, vigilar amb els cops de calor i la deshidratació. En aquest punt, el que mengem pot fer la diferència, i a Grup Llobet et volem ajudar amb alguns consells.

Els aliments que més ens ajudaran durant aquest període són aquells que tenen una gran concentració d’aigua, que són lleugers i fàcils de digerir i que són frescos, que no freds. Per tant, l’objectiu principal és tractar d’evitar aquells productes pesats que necessiten digestions llargues, així com aliments molt secs o diürètics.

Aliments saludables per afrontar l’onada de calor

Les fruites i verdures seran, clarament, els nostres millors amics durant l’onada de calor. Aliments com la síndria, que només té 15 kcal per cada 100 grams, és perfecta per hidratar-nos i afegir un suport energètic entre àpats, sense oblidar els seus beneficis nutricionals.  El tomàquet, gràcies a la seva riquesa en aigua, fibra i antioxidants, ens ajuda a protegir-nos contra el Sol. A més, combina molt bé amb proteïnes com la tonyina o el formatge fresc. Altres aliments a tenir molt en compte són la pastanaga, l’albercoc o el préssec.

Els Suquíssims de Grup Llobet són un producte idoni per combatre aquesta onada de calor, ja que estan elaborats a partir de fruites, verdures i hortalisses fresques, rigorosament seleccionades. A més, estan produïts amb una fórmula especial per tal de mantenir totes les seves propietats nutritives. La combinació dels seus ingredients, converteixen els Suquíssims en uns elixirs de la salut.

Del tomàquet, del qual parlàvem anteriorment, també surt el gaspatxo, que ens porta a parlar de sopes que ens poden ajudar. Existeixen diferents tipus de sopes fredes, com les de meló o de cirera, que ens seran enormement beneficioses. Però també hi ha altres tipus de sopes, com les picants, que ens poden donar un bon cop de mà. I et preguntaràs com. Doncs perquè els aliments picants ajuden a rebaixar la calor gràcies als seus actius, que provoquen una sudoració que, en evaporar-se, ens ajuda a refrescar-nos.

I, encara que pugui semblar inversemblant, algunes infusions calentes ens ajudaran a lluitar contra l’onada de calor. Un te verd amb menta, per exemple, farà una funció més refrescant que una beguda freda. Ja que, introduint calor al  nostre cos, aquest es veu obligat a contrarestar aquesta pujada de temperatura augmentant la circulació, refrigerant naturalment el nostre cos.

A tenir en compte amb l’onada de calor

En línia amb el paràgraf anterior, s’han de fer unes petites recomanacions per superar aquest augment de les temperatures. Normalment, el nostre impuls quan tenim molta calor és agafar una cosa ben freda. Però això no sempre serà eficaç. Els gelats, per exemple, a part de la seva gran quantitat de sucres, tenen un toc mantegós (a causa de ser una emulsió de la llet) que els fa una mica indigestos i poc hidratants.  A més, quan un aliment és massa fred i el tenim a l’estómac, el cos intentarà autoregular-se, generant calor per tal mantenir la temperatura.

És essencial mantenir-se hidratat tot el temps i beure aigua o líquids beneficiosos regularment, inclús quan no es tingui set. Begudes molt ensucrades o alcohòliques ens faran perdre líquid corporal i, per tant, deshidratar-nos. Els infants i persones grans tenen més probabilitats de patir deshidratació, així que és necessari parar més atenció. Tot i això, s’ha de tenir en compte que qualsevol pot sofrir un problema com aquest.

Com ja és ben conegut, s’ha d’intentar no fer exercici a les hores de més calor, intentar romandre a llocs frescos i amb ombra i utilitzar roba lleugera. Refrescar-se també és una gran recomanació, encara que s’ha d’afegir un detall. Molts experts recomanen fer una dutxa d’aigua tèbia abans de dormir, no freda. Si és freda, tot i que pot ajudar inicialment, farà que el cos intenti regular la temperatura, igual que passa amb els gelats.

Una bona alimentació i seguint els consells de les autoritats, ens farà molt més senzill superar aquesta onada de calor. Molta sort i vigileu!