Aconsegueix una pell bronzejada amb aquests aliments

D鈥檃quest any no passa, m鈥檋e de posar morena@. Segur que moltes i molts de nosaltres tenim aquest objectiu en ment durant l鈥檈stiu, amb la idea de prendre el Sol i veure la nostra pell bronzejada. Tombar-se a la gespa de la piscina o a la sorra de la platja mentre ens escalfa el Sol t茅 molts beneficis per a la salut i l鈥檈stat d鈥櫭爊im. I, com podeu endevinar, la nostra alimentaci贸 tamb茅 t茅 un paper important a l鈥檋ora de facilitar que el Sol ens doni color. Per貌, sobretot, per protegir la nostra pell.

La idea principal amb els aliments 茅s potenciar la creaci贸 de melanina. Aquests s贸n biopol铆mers d鈥檈structura qu铆mica complexa que, a part de donar la pigmentaci贸 de la pell, tenen la missi贸 de protegir-nos de les exposicions solars. A continuaci贸, veurem una llista dels aliments que ens facilitaran la producci贸 d鈥檃questa melanina.

Pell bronzejada amb beta-carot猫

El beta-carot猫 茅s un antioxidant excel路lent que ens protegeix del malbaratament cel路lular, ens ajuda a mantenir-nos joves i la pell sana.聽 Entre els aliments rics en aquest antioxidant, trobem un de ben fam贸s: la pastanaga. Tot i aix貌, hi ha diversos aliments com les fruites grogues i taronges (albercoc, mango o carabassa) o les verdures de fulla verda (espinacs, br貌quil). Per explotar al m脿xim els seus beneficis, es recomana prendre aquests aliments crus.

Les fruites vermelles, com el tom脿quet, les maduixes o la s铆ndria, tamb茅 s贸n uns bons aliats a l鈥檋ora de facilitar el bronzejat de la nostra pell. S贸n aliments que ens hidraten, ens treuen la sensaci贸 de gana i ens protegeixen.

Vitamina C, E i D per bronzejar la pell

Els aliments rics en vitamina C reforcen el sistema immune, s贸n antioxidants i prevenen l鈥檃parici贸 d鈥檃rrugues a la pell. A m茅s, intervenen a la s铆ntesi del col路lagen. Taronges, kiwis, maduixes, pebrot vermell o espinacs s贸n alguns dels aliments que millor ens poden ajudar.

Aliments com els fruits secs, els llegums o l鈥檃dvocat tamb茅 s贸n beneficiosos, gr脿cies a la seva concentraci贸 de vitamina E. Aquests ingredients s鈥檈ncarreguen de bloquejar l鈥檃cci贸 dels 鈥渞adicals lliures鈥, c猫l路lules que acceleren l鈥檈nvelliment de la pell. A m茅s, s贸n uns antioxidants magn铆fics.

Per 煤ltim, destaquem els mateixos aliments que tenen la vitamina que absorbim prenent el Sol, la vitamina D. El peix blau, els greixos vegetals o els fruits secs s贸n ingredients rics en aquesta vitamina.

Impedeix les taques amb vitamina A

Prendre el Sol t茅 alguns riscos si no prenem les mesures corresponents (utilitzaci贸 de cremes, after-sun o no passar-se amb l鈥檈xposici贸). Una forma tamb茅 de prevenir problemes, com l鈥檃parici贸 de taques, 茅s amb el consum de vitamina A. Aquesta vitamina participa en el sistema immune i en la formaci贸 i manteniment de c猫l路lules de la pell. Aquesta ajuda la podem trobar en aliments fermentats (l脿ctics), carn de pollastre o fruites com el mel贸 o la papaia.

Defici猫ncies de vitamina D

S铆, el bronzejat queda b茅, per貌 prendre el Sol t茅 una import脿ncia m茅s enll脿: absorbir i sintetitzar la vitamina D. No 茅s habitual, per貌 encara existeix part de la poblaci贸 que sofreix defici猫ncies d鈥檃questa vitamina, especialment en persones grans. Aix貌 pot ser un problema, ja que la falta de vitamina D ajuda a provocar malalties com raquitisme (quan 茅s molt greu),聽 malalties associades amb infeccions respirat貌ries o a patir debilitat i dolors musculars.

Pren el Sol, adquireix vitamina D i bronzeja la teva pell. Per貌 sempre amb compte, prenent les mesures corresponents per no rebre una exposici贸 massa llarga i tenir problemes de salut. La teva pell 茅s important i s鈥檋a de protegir. No oblidis, tampoc, beure aigua regularment. Una bona hidrataci贸, a m茅s de ser indispensable per a la nostra salut, tamb茅 ajudar脿 a bronzejar la nostra pell.

Gaudeix de l鈥檈stiu!