Premissa de ca l’Arpellot: que no necessitis llegir l’etiqueta

Des que vam engegar el projecte de ca l’Arpellot amb la finalitat de convertir-nos en el primer supermercat saludable, ens hem proposat que els nostres clients no necessitin mirar les etiquetes dels productes que tenim a la venda per saber que són saludable: tots ho són, sense excepció. Òbviament, tot està subjecte a valoració i la nostra interpretació pot ser diferent de la de moltes altres persones, però Grup Llobet ha confiat en un equip d’experts que apliquen el seu criteri professional per escollir quins aliments són saludables i quins no mereixen formar part dels nostres establiments.

Què és saludable per a nosaltres? Després de diverses consideracions i un llarg debat (sempre positiu), vam decidir que “saludable” era aquell aliment que es podia consumir diàriament, sempre dins dels paràmetres d’una dieta equilibrada i diversa. Per aquest motiu, el nostre equip de nutrició ha elaborat una llista d’ingredients i components proscrits i s’han llegit (i continuen fent-ho) tots els productes que ens ofereixen per garantir que no porten cap d’aquests elements. Això ha comportat grans renúncies que per al negoci de la distribució alimentària eren, fins ara, irrenunciables: refrescos, pizzes convencionals, aliments precuinats amb excessos de sals o amb greixos hidrogenats, sucres refinats i molts altres productes que generen els marges més importants en el nostre sector.

Però tenim clar el nostre horitzó: contribuir a que la nostra comunitat més propera, aquells amics i amigues que tinguin a prop ca l’Arpellot (ja sigui físicament o bé online), tinguin a l’abast solucions per aprendre a menjar més sa, més equilibrat i, sempre que sigui possible, molt més divertit. D’aquí ve la nostra oferta de productes propis, tots el màxim d’innovadors i singulars: Cuit al Buit, Suquíssims!, Moments Deliciosos, Aniversaris de Colors i totes les novetats que estna per arribar.

I molt més que això. Ca l’Arpellot volia canviar el que passava de portes enfora (el dia a dia dels nostres clients) però ha provocat una autèntica transformació de portes endins. I és que el Grup Llobet en general i els Supermercats Llobet en particular (amb 35 establiments i una trajectòria de més de mig segle) ja han incorporat una bona part de la filosofia de ca l’Arpellot, amb la introducció dels productes propis en molts dels seus establiments i, sobretot, en un gir cap a la salut que no troba precedents entre les firmes competidores.

Probablement, molts ens seguiran. Però nosaltres haurem estat els primers i ens sentirem orgullosos d’haver provocat aquest canvi. El futur de l’alimentació és la seva concepció inevitablement vinculada a la salut present i futura, física i emocional. Sembla mentida, avui, mirar cap enrere i veure com Hipòcrates, el pare de la medicina, es va avançar al canvi que estem vivint amb una frase que ens inspira: “que el teu aliment sigui la teva medicina”. D’això en fa 2.400 anys, i ara li fem cas de veritat.