Transèquia 2016: avituallament saludable i cursos de cuina per a nens en una jornada inoblidable

Inoblidable és la paraula més adient per qualificar l’experiència de Grup Llobet en la 32a Transèquia, on vam muntar un avituallament gens convencional i vam organitzar (en el marc de la MiniTransèquia) tallers de cuina amb fruites per a nens i nenes. Organitzada pel Parc de la Sèquia i amb la implicació de múltiples entitats i institucions de Manresa i el Bages, aquesta Transèquia va respirar alegria per totes bandes. Amb aquest bon ambient, sumat a una caminada (o pedalada, o correguda) de 26 quilòmetres i a la nostra proposta al voltant de l’alimentació saludable, ja no es pot demanar res més per ser feliç. Oi?

Voluntaris Avituallament

Una bona representació del nostre equip professional va deixar les botigues, les oficines, les comandes i els inventaris per plantar-se sobre el terreny i fer realitat un desplegament immillorable. Al polígon de Santa Anna (Santpedor) hi vam muntar un avituallament saludable: Suquíssims! verds i especials per a nens, panses i maduixes per agafar forces, recuperar minerals i conservar el bon sabor de boca fins al final, que també és important. Mentrestant, al parc de l’Agulla ja estava a punt el nostre camió, la caixa del qual vam convertir en una aula de cuina per a nens i nenes.

I és que la MiniTransèquia, la primera edició de la festa familiar per rebre la Transèquia, va aplegar centenars d’infants que, entre altres activitats lúdiques, van poder aprendre a fer gelatines de fruita de la mà dels nostres col·laboradors d’Alternatura. Un centenar de petits i petites es van poder endur aquestes saboroses postres cap a casa, amb un got personalitzat amb el seu nom, que van fer ells mateixos alhora que es divertien tot aprenent a ser xefs.

Un moment del taller de cuina amb fruites amb tres dels seus protagonistes: els nens i nenes.
Un moment del taller de cuina amb fruites amb tres dels seus protagonistes: els nens i nenes.

Al mateix temps, i també a l’Agulla, vam poder explicar a una multitud de participants de la transèquia les característiques dels productes propis de Ca l’Arpellot, des dels Suquíssims! fins a la nostra nova fruita deshidratada; sense cap dubte, una bona solució per recuperar l’empenta que les cames havien perdut durant els prop de 40.000 passos (caminadors) o els aproximadament 18.000 (corredors) que cobreixen la Transèquia.

parada del parc de l'agulla
La nostra parada al parc de l’Agulla, moments abans que arribés l’allau de participants (prop de 5.000).