Millor aigua, millor feina

Que l’aigua √©s vida √©s obvi. Que l’aigua contribueix al desenvolupament hum√† √©s evident. Que l’aigua genera ocupaci√≥ era d’imaginar, per√≤ la xifra que recentment ha¬†publicat l’ONU √©s espectacular: uns 1.500 milions de persones al m√≥n treballen en camps relacionats amb l’aigua. Aquesta xifra ha impulsat que la present edici√≥ del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra avui, giri al voltant de l’aigua i el treball, sota el lema “Millor aigua, millor feina”.

El m√≥n de l’alimentaci√≥ √©s un d’aquests sectors relacionats amb l’aigua i, per tant, Grup Llobet s’hi sent involucrat tant¬†pel nostre paper comercialitzador com des de la vessant d’elaboradors agroalimentaris (Alven, Supercarns i Superfruits). I tamb√©, l√≤gicament, combreguem amb el lema i revinindiquem una gesti√≥ responsable de l’aigua, tant pel seu consum responsable com per la cura en la gesti√≥ de residus.

Millor aigua, millor feina. Per√≤ tamb√© haur√≠em de dir que hi haur√† feina, i futur en definitiva, si som capa√ßos de tenir cura d’un b√© que cada cop ser√† m√©s esc√†s: la pr√≤pia aigua. Que pensem en la racionalitzaci√≥ d’aigua va molt m√©s enll√† de l’acc√©s hum√† per beure o fer-ne usos quotidians. L’aigua √©s imprescindible per a centenars de subsectors industrials, des de l’agroalimentaci√≥ fins al metall, el qu√≠mic o el tecnol√≤gic. Aigua escassa significa aigua cara, i un encariment d’aquest recurs fa perillar llocs de treball.

Al mateix temps, el lema “millor aigua, millor feina” ens porta a pensar en la producci√≥ i el consum de proximitat. Les exig√®ncies del nostre mercat laboral i de la legislaci√≥ mediambiental, aix√≠ com les bones pr√†ctiques dels productors d’aqu√≠, garanteixen una correcta explotaci√≥ i gesti√≥ de l’aigua, pas imprescindible per garantir feina i que aquesta, sobretot, sigui de qualitat.