10 Consells per a depurar el nostre organisme desprès de les festes

Posar-nos a dieta és un dels propòsits que ens solem marcar a principis d’any juntament amb anar al gimnàs, aprendre anglès i moltes altres coses.

La diferència és que fer dieta no hauria de ser una cosa puntual sinó que ens hauria d’acompanyar al llarg de tot l’any i de tota la vida. De fet, podríem canviar l’expressió “fer dieta” per “seguir bons hàbits alimentaris” i això sí que ho hauríem de fer tots els dies de l’any.

Però el que és cert és que han passat les festes i que segurament, qui més qui menys, haurà augmentat un quilet. És per això que donarem uns consells per tal de posar aquests quilos a ratlla.

  1. Fer 5 àpats al dia (esmorzar, mig matí, dinar, berenar i sopar).

Durant aquestes festes és probable que ens haguem saltat algun berenar i fins i tot algun sopar. Ara que hem tornat a la rutina és el moment d’estructurar-nos els àpats i no saltar-nos-en cap.

  1. Planificar el teu menú setmanal i fer la llista de la compra:

Per evitar caure en l’avorriment i poder elaborar una correcta llista de compra és imprescindible organitzar els menús, d’aquesta manera podrem incloure verdura a cada àpat però de diferents formes. Cal recordar que, després d’uns dies en els que els canelons, la carn d’olla, els pollastres farcits… han estat els protagonistes de la taula, ara hauran de ser les hortalisses i els vegetals els que agafin el relleu ja sigui en forma d’amanides, brous o cremes.

Imprimir

  1. Evitar els greixos saturats i el sucre refinat:

La dieta hauria de ser a base de fruita, verdura, cereals integrals, làctics (si són semidesnatats millor), carns magres i evitar al màxim possible els greixos saturats i els sucres.

  1. Seleccionar tècniques culinàries saludables:

Cocció al vapor, al buit, a la planxa, forn… d’aquesta manera s’evita afegir gran quantitat d’oli als aliments i es redueix el contingut calòric. Seguint aquestes tècniques recomanades també aconseguim concentrar molt més les propietats dels aliments i que aquests no perdin ni gust, ni aromes ni color.Imprimir

  1. Introduir a la dieta d’aquests dies aliments que activin el metabolisme i depurin l’organisme:

Com ara el te verd, la pinya, la papaia, gingebre, entre altres. Podem ressaltar el Suquíssim Ultradigest, ja que a part d’ajudar a millorar la funció digestiva que pot haver quedat una mica alterada aquests dies, també afavorirà a eliminar líquids i a depurar l’organisme després dels excessos d’aquestes Festes.ultradigest-blog

  1. Consumir cereals integrals, fruites i verdures per tal d’afavorir al trànsit intestinal i poder restablir el contingut habitual de fibra.
  1. Augmentar les proteïnes vegetals de la dieta introduint els llegums com a font de proteïna saludable.
  1. Substituir la sal afegida als teus plats per espècies per tal de millorar la retenció de líquids: curri, cúrcuma, orenga, alfàbrega, llorer, gingebre, herbes provençals…
  1. Beure 1,5L d’aigua diària.

L’aigua és importantíssima per l’organisme ja que participa en nombroses funcions però durant aquesta època de l’any tendeix a decaure el seu consum. Les infusions i els brous són una bona opció per beure líquids durant aquesta estació de l’any que de ben segur venen més de gust!

  1. I per últim, però no per això menys important, fer exercici físic.

Si volem tenir un estil de vida saludable no només hem de tenir en compte l’alimentació sinó també l’activitat física. Segons la disposició i el temps lliure de cadascú s’hauria de destinar de 2 a 3 dies d’exercici físic per setmana, sempre adaptat a les condicions de cada persona.

Aina Llobet, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica.

Nutricionista de Grup Llobet