Xef per un dia

A quants dels vostres fills els hi  agrada cuinar?

Així començaven els tallers del “Gust dels Colors” amb els  alumnes de 2n i 3r de Primària de l’Escola Paidós de Sant Fruitós.

La majoria d’ells són petits xefs en potència; pastissos, pa de pessic, peix, pasta… infinitat de plats que ajuden a fer al pare, la mare o els avis.

En aquesta ocasió hem aconseguit crear un Arc de Sant Martí dins d’un got. Voleu saber com?

Per començar us presentarem la Cullerina, la cullera protagonista de la nostra història. Estava a la cuna fent un brou ben calentó i, tot rementant la cassola, contemplava el jardí de casa seva. Era un dia trist i ennuvolat, les flors no lluïen i això feia que ella tampoc estigués de bon humor.

De sobte es va obrir una clariana i va començar a sortir el sol. Tot es va il.luminar, les plantes estaven radiants, els insectes van començar a volar de flor en flor i a la Cullerina se li va dibuixar un somriure a la cara. En aquell instant, va aparèixer davant seu un arc de Sant Martí preciós gràcies al vapor de la cassola que remenava i a l’escletxa de sol que entrava per la finestra.

En aquell moment, va decidir que ensenyaria als nens a fer un arc de Sant Martí ple de colors amb fruites naturals i totes les seves propietats.

Els alumnes de l’Escola Paidos han descobert els colors de l’arc de Sant Marti, amb quines fruites el poden fer i el més important, quines són les seves propietats i quina funcionalitat tenen al nostre organisme.

Han estat dos dies molt divertits i esperem que nostres xefs s’ho hagin passat d’allò més bé!

Tallers realitzats amb els alumnes de 2n i 3r d’Eso de l’Escola Paidós de Sant Fruitós de Bages els dies 26 i 30 de Gener de 2017