Sergi Roberto és com un rave

El rave vindria a ser això, el Sergi Roberto dels vegetals. Tots dos són poc mediàtics, polivalents i molt efectius. Són un bon remei contra la pressió alta i tenen un altíssim índex de fibra.

La millor defensa és un bon atac, i el rave ataca els punts més febles de l’enemic per mantenir-nos protegits. És un gran antioxidant contra l’envelliment cel·lular gràcies a la seva gran aportació en vitamina C, que, alhora, ens ajuda a combatre el refredat i a mantenir el bon estat de la pell.

Si volem preservar la bona salut d’ossos, nervis i tendons, i alhora volem millorar l’absorció del ferro, necessitem rave a tota costa. Podríem dir el mateix sobre la salut de la nostra flora intestinal i les mucoses estomacals, a més de les seves propietats diürètiques que ajuden a eliminar líquids i prevenir infeccions d’orina.

El Sergi Roberto dels vegetals! Això també vol dir que està cridat a ser una peça clau de la nostra vida diària en els propers anys. El rave està considerat un aliment medicinal, en la línia d’allò que, fa vint-i-cinc segles, ja predicava el pare de la medicina, Hipòcrates: que el teu aliment sigui la teva medecina.

Com el gol de Sergi Roberto al PSG, el rave és una medecina que ve molt de gust: podem menjar-lo en cru en amanides tan creatives com vulguem, cuit com a acompanyant o plat principal, en forma de crema o exprimit com a suc diürètic i depuratiu, especialment si és de rave negre, el gran aliat del nostre fetge. I cru o confitat també podem consumir els raves japonesos, els daikon, una de les recents introduccions a la nostra dieta després de les seves contrastades propietats purificadores a la dieta asiàtica.

Fins ara, el rave ha passat força desapercebut, però tot indica que es posarà de moda ben aviat. Potser necessita un cop d’efecte com el de Sergi Roberto aquest dimecres passat, potser una empenta per part d’aquells consumidors que tenim inquietud per viure una vida sana i equilibrada. Però estigueu segurs que és una autèntica promesa de futur. I a qui us digui que no, ja hosabeu: i un rave!

Ignasi Llobet, Director General de Grup Llobet

Article publicat al Regió 7, el 12 de març de 2017