Una visita molt especial a Gironella

Vam tenir una visita molt especial a la botiga de Ca l’Arpellot de Gironella. Ens van visitar els alumnes de P3, P4 i P5 de l’escola Fedac d’aquesta mateixa localitat per parlar de les fruites i les verdures. Molts d’ells, tot i ser ben petitons, coneixien a la perfecció les fruites típiques de la primavera i fins i tot ens van explicar que plantaven tomàquets a l’hort de l’escola per poder-los tastar abans que s’acabi el curs.

Vam parlar de la importància de menjar fruita i verdura, sobretot pel seu alt contingut en vitamines i minerals, components essencials per millorar les defenses de l’organisme i per combatre l’envelliment cel·lular. Vam destacar també, la quantitat important d’aigua que ens aporten aquests aliments i que ara, de cara a estiu, ens van molt bé per hidratar-nos ja sigui en forma de fruita / verdura fresca o en forma de suc natural.

Ells van poder veure in situ la gran varietat de fruites i verdures que existeixen i vam poder destacar la importĂ ncia de consumir productes de temporada ja que concentren tant el seu gust, com el seu aroma, com les propietats nutricionals.

Un cop havent repassat moltes de les fruites i verdures presents a Ca l’Arpellot de Gironella, els vam fer experimentar. La majoria d’ells no coneixien les tavelles que amaguen els pèsols i va ser tota una sorpresa quan els hi vam ensenyar. Per poder-ho practicar amb les seves pròpies mans, els vam repartir una tavella per cada nen i ens van ajudar a desgranar els pèsols. Els va agradar tant que la majoria van voler repetir! Un cop feta la feina van tastar aquells pèsols que ells mateixos havien desgranat i, no sé si és perquè ho van fer amb les seves pròpies mans i ho van viure en primera persona però aquells pèsols van tenir un èxit rotund!

La majoria d’ells van marxar ben convençuts dient-nos que quan a casa es cuinés patata i pèsol, ells serien els primers de posar-se el davantal i ajudarien als pares a preparar aquell plat tan bo i a l’hora saludable.

 

I l’activitat s’anava acabant. Ens vam acomiadar, ens van dir que havien après un munt de coses noves, que els pèsols els havien agradat i van marxar ben contents al veure que els repartĂ­em un petit obsequi per portar a casa… un full on poder pintar algunes de les fruites que havĂ­em explicat i una rosa molt saludable per la mare mĂ©s dolça.

Aina Llobet, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica

Nutricionista de Grup Llobet