Llàstima, comte Dràcula

A Bram Stoker, l’autor de la novel·la original sobre el comte Dràcula, no li deuria agradar l’all. Per això va convertir aquest extraordinari aliment en l’arma perfecta per combatre els vampirs. Però estic segur que l’escriptor irlandès no n’havia descobert una versió radicalment alternativa quant a sabor i textura que, a més, posseeix unes propietats terapèutiques increïbles: l’all negre.

L’all negre és el resultat d’un llarg procés de maduració i fermentació amb arrels mil·lenàries al continent asiàtic, especialment a Corea i Tailàndia. Un cop finalitzat el procés, en surten grans de color negre, tous i dolços, que transformen completament la nostra percepció de l’all. Tot i que l’olor no difereix massa de la de l’all sec, quan ens el posem a la boca ens enduem una agradable sorpresa. Però el més sorprenent arriba més tard o, millor dit, no arriba: l’all negre, atenció, no torna.

Parlar de l’all negre enmig de l’onada de fred que ha arribat aquesta setmana és molt pertinent: gràcies a la fermentació a què és sotmès, augmenten els antioxidants i la vitamina C. Això converteix l’all negre en un gran aliat per augmentar les defenses. De fet, jo en menjo un gra cada dia, en dejú, abans d’esmorzar, i (creuem els dits) fa anys que la grip no m’atrapa. Serà casualitat? Jo crec que no.

Imatge relacionada

 

 

 

 

 

 

Posats a enfortir-nos contra el fred, us recomano combinar l’all negre amb umeboshi (les famoses prunes confitades salades i fermentades) i amb un suc de nabiu vermell. S’ha de ser valent, sí, però la combinació multiplica l’acció immunològica de l’all negre i ens deixarà l’organisme a punt per resistir, si convé, l’hivern de Joc de Trons.

Tot i la seva llarga tradició a la cultura culinària asiàtica, l’all negre és una descoberta molt recent a Europa, on es comercialitza des de fa menys d’una dècada. Serà per això que, a Transsilvània, al cor de l’actual Romania, el rei dels vampirs no va ser a temps de conèixer aquest aliment formidable. Segur que l’hauria immunitzat contra tot i tothom. Llàstima, comte Dràcula.

Ignasi Llobet, Director General de Grup Llobet
Article publicat al Regió 7, el 3 de Desembre de 2017