Després de festes… Depura’t!

Si durant aquests dies de Festa no has pogut evitar els canelons de l’àvia, el pollastre farcit del xef de la família, els torrons o els xin-xins, a continuació et proposem uns quants consells per ajudar al teu organisme a eliminar tots aquests excessos.

Segurament el nostre cos haurà començat a notar les conseqüències d’aquests quilos extres i ens trobarem més cansats, amb més ansietat, de mal humor, potser ens costarà dormir… és hora de buscar una solució i tornar a la normalitat! No us sembla?

Consumir aliments depuratius és una de les millors maneres d’ajudar al cos a eliminar les toxines acumulades tots aquests dies. Hauríem de buscar aliments que ajudin a millorar la salut del fetge, un dels òrgans més afectats per aquestes toxines.

Així doncs, aliments com ara les verdures de temporada, especialment les carxofes o les de fulla verda amarga (endívies, ravenets, escarola…) no poden faltar a taula aquests dies post-Festes.

 

 

 

 

 

 

Cal destacar que els germinats també ajuden a estimular la funció depurativa, igual que el fonoll, la ceba i les algues.

És recomanable durant aquests dies augmentar la ingesta d’aliments crus, ja sigui en forma de batut/suc verd o també en amanides. No puc saltar aquest apartat sense mencionar els Suquíssims de ca l’Arpellot! Són sucs premsats en fred, sense sucres afegits i plens de vitamines, que contribuiran a nodrir l’organisme de fruites i hortalisses depuratives durant tot l’any. Els dos Suquíssims súper destacats per aquesta funció són el GREEN DETOX ( poma, cogombre, api, llimona, fulla verda i gingebre)  i el RED DETOX (poma, remolatxa, cogombre, gingebre i api).

Us heu fixat que els dos sucs porten gingebre? És una casualitat? Doncs NO! El gingebre, juntament amb la mostassa són de les espècies més depuratives i poden acompanyar als brous, cremes, sucs i amanides ja que seran un reforç extra a l’hora de purificar el nostre organisme.

Un altre producte a tenir en compte és el llevat de cervesa, molt ric en vitamina B i minerals. A part de reforçar el sistema nerviós, ajudar al bon estat de pell, ungles i cabells, el llevat de cervesa també és un dels principals complements que contribueix a la desintoxificació de l’organisme.

Una altra bona manera d’eliminar les substàncies nocives acumulades aquests dies és fent exercici. Suar és la millor manera de depurar l’organisme i si ho acompanyem amb d’una alimentació detox veurem els efectes de manera gairebé immediata!

No cal que tots siguem esportistes d’elit, però sí que hauríem de destinar uns 40 minuts diaris per moure el cos i activar el metabolisme. Caminar, córrer, sortir en bicicleta, pujar i baixar escales, nedar… en definitiva, moure’ns més del que estem acostumats.

 

 

 

 

 

 

És molt important, per una depuració més ràpida, evitar les begudes alcohòliques durant uns dies, ja que aquestes Festes segurament n’ haurem consumit més de l’habitual i això també haurà carregat el fetge.

Així doncs, l’aigua s’ha de convertir en la beguda principal de tots els àpats, arribant a consumir-ne uns 2l diaris. Aquest líquid és vital pel bon funcionament dels ronyons, és clau per a digerir els aliments i és essencial per a mantenir el cos sa i hidratat.

D’altra banda, l’eliminació dels productes processats i industrials (brioixeria, galetes, embotits de mala qualitat, xocolata blanca, plats precuinats farcits de conservants…), serà de gran ajuda per contribuir a la depuració interna de l’organisme.

I per concloure, m’agradaria parlar del poder depuratiu de les fruites. Aquest grup d’aliments, juntament amb les verdures, és dels millors depuratius que hi ha gràcies a l’elevat contingut de FIBRA que contenen, també gràcies a l’aigua i al baix contingut calòric. Si haguéssim de destacar alguna fruita en concret, parlaríem de la pinya (amb un enzim específic per a facilitar les digestions), el raïm, la papaia o bé les maduixes.

Així doncs ara ja no hi ha excuses! Ja coneixem les pautes per poder tornar a la rutina de manera ben equilibrada.

Mica en mica, anirem restablint tots aquests hàbits saludables que sembla que durant les Festes de Nadal queden una mica oblidats…

El nostre cos ens ho agrairà!

Aina Llobet – Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica

Col·legiada número 2228