Tallar el mareig d’arrel

Si us dic que hi ha una arrel més poderosa que qualsevol fàrmac per combatre el mareig, em creuríeu? Espero que ho feu quan acabeu de llegir aquest article dedicat a l’arrel de gingebre. Bé, tècnicament no es tracta d’una arrel sinó d’un rizoma, que és una tija subterrània situada entre la planta i les arrels de diferents espècies (el lliri, l’espàrrec, el bananer, les canyes, l’orquídia). Però tothom en diu arrel de gingebre o, directament, gingebre a seques. De tota la vida.

Els beneficis del gingebre, pretesa com a espècie en pols o en oli essencial, es coneixen des de fa dos mil·lennis, quan els fenicis la van importar de l’Índia i la Xina i la van comercialitzar per tota la Mediterrània. Després del pebre, era l’espècie més consumida a l’antiga Roma. I és que les seves virtuts la converteixen en una medicament natural contra el mareig, els vòmits, el malestar estomacal i la diarrea.

El gingebre té un gust fortíssim, cert. Convé dosificar-ne l’ús no només per això, sinó perquè té efectes tant potents que un excés de consum diari pot generar massa acidesa o fins i tot encetar la boca. Però molts experts, començant per un estudi de la Universitat de Maryland (EUA), indiquen que un consum d’entre 2 i 4 grams diarisefectes antiinflamatoris, antioxidants i antibacterians. També ajuda a dissoldre les trombes de les artèries, redueix l’excés de colesterol i redueix el sucre a la sang. De fet, és tant efectiu que els diabètics haurien de no excedir-se perquè fa caure la glucosa massa de cop.


 

 

 

 

 

 

Tot aquest desplegament de potència ve donat per l’alta concentració d’olis essencials, àcids i aminoàcids beneficiosos per al nostre organisme, a més d’un elevat contingut en minerals i fibra. Per tot això, està indicat per a múltiples necessitats, des de dietes d’aprimament fins a persones que practiquen l’esport de forma regular, passant, és clar, per evitar els marejos abans d’agafar un vaixell.

Amb vaixell o sense, el món on ens ha tocat viure va a tanta velocitat que sovint ens ve vertigen. Per tallar el mareig d’arrel, creieu-me: tingueu sempre a mà una mica de gingebre.

Ignasi Llobet, Director General de Grup Llobet
Article publicat al Regió 7, el 14 de Gener de 2018