7 beneficis del Reishi

El Reishi és un fong que s’utilitza en medicina tradicional xinesa, japonesa i coreana fa més de tres mil anys. És àmpliament conegut en els països orientals com un aliment miraculós que dóna una llarga i saludable vida, segons el doctor Shi-Jean Lee, un famós doctor contemporani de la Dinastia Ming. És ric en ferro, zinc, manganès, magnesi, potassi i calci; vitamines del grup B, sobretot la B9 o àcid fòlic i té 17 aminoàcids dels quals tots són essencials.

1.Reforça el sistema immunitari
Activa les defenses originals del cós, per tant, és ideal per prevenir i tractar la grip, els refredats i la bronquitis. També redueix alguns símptomes de les malalties autoimmunes, per exemple, ajuda a calmar el dolor causat per l’artritis reumatoide, és un potent antiinflamatori per components com l’àcid ganoderic i la lanostina. Prevé la predisposició al·lèrgica i frena l’excessiva producció i secreció d’histamina, millorant l’asma bronquial i la bronquitis crònica provocades per episodis al·lèrgics. Gràcies a aquest poder sobre el sistema immunitari, és un bon complement per prevenir el càncer i combatre els tumors cancerosos.

2. És Antiestrès i ansiolític natural
Ajuda al cós a recuperar-se després d’un gran desgast físic o mental, atenua el cansament i la fatiga crònica i disminueix l’estrès i l’ansietat. És també recomanat per millorar alguns símptomes de trastorns neuropsiquiàtrics com l’anorèxia nerviosa, l’Alzheimer o l’insomni.

3. Redueix els nivells de glucosa en sang
És per això que el Reishi actua de forma semblant a la insulina, inhibint la síntesi de glucosa fent-la un ingredient ideal per reduir els símptomes de la diabetis i per prevenir-la.

4. Millora la salut cardiovascular
Disminueix fins a un 20% la tensió arterial, ja que és un hipotensor arterial. A més, millora el flux sanguini al cor i redueix el consum d’oxigen del cor, per tant, és usat en el tractament d’angina de pit, per exemple. Gràcies a la quantitat d’àcid oleic disminueix la concentració del colesterol.

5. Protector del fetge
Regenera les cèl·lules hepàtiques i disminueix la inflamació del fetge pal·liant els casos d’hepatitis. Evita l’oxidació per substàncies tòxiques i també a prevenir la cirrosi.

6. Excel·lent depurador
Neteja la sang i elimina l’excés d’impureses afavorint el correcte funcionament del sistema circulatori, normalitzant i equilibrant les diferents funcions de l’organisme.

7. Efectes sobre la pròstata
Inhibeix el creixement de la pròstata induït pel consum d’hormones, per tant, és útil pel tractament de la Hiperplasia prostàtica benigna.

Pel seu consum, es recomana beure café de Reishi o en pols en els sucs de fruita, batuts o purés vegetals, si voleu afegir el Reishi als vostres plats, us recomanem provar les receptes d’aquesta pàgina: http://www.recetasconreishi.es