5 beneficis de les llavors de cànem

Les llavors de cànem són usades per la medicina xinesa per les seves múltiples funcions per millorar la salut gràcies a les seves aportacions nutricionals. El cànem s’utilitza actualment com a teixit, com a material de construcció, oli o llet de cànem, però l’ús que més ens interessa són les comestibles, són tan riques en proteïna i en altres propietats nutricionals que el fan un ingredient ideal per dietes veganes, vegetarianes i per esportistes. Us expliquem els 6 millors beneficis de les llavors de cànem:

1.Propietats antiinflamatòries
Gràcies a l’aportació de greixos essencials omega 3 i omega 6, ajuden a l’organisme a fabricar antiinflamatoris naturals i pal·lien el dolor. És per això que són habitualment recomanades per l’artritis i la dermatitis.

2. Cuiden el sistema nerviós
Calma el dolor menstrual, la síndrome premenstrual i la menopausa, equilibrant les hormones. Les llavors de cànem tenen alts nivells de ferro, que ajuden a mantenir lluny l’anèmia en casos de menstruació abundant. A més, contenen quasi totes les vitamines del grup B, que són les que s’encarreguen del correcte funcionament del sistema nerviós, calmant fins i tot, episodis d’ansietat, estrès, insomni o de depressió lleu.

3. Alt nivell de fibra
Combat l’estrenyiment i ajuda a depurar l’organisme, eliminant toxines, que són causants de diversos problemes de salut. A més, també regulen el sistema digestiu.

4. Reconstituent i combat la fatiga crònica i el cansament
Degut que aporta grans quantitats de proteïna vegetal completa, integrada per quasi tots els aminoàcids essencials, el cos es pot recuperar més ràpidament i fàcilment després d’una malaltia o períodes prolongats d’estrès. El magnesi que conté el fa molt aconsellable per persones amb fibromiàlgia i fatiga.

5. Reforça el sistema immunitari
Un 30% de la proteïna està destinada al sistema immune (Gammaglobulina), recuperant les defenses naturals de l’organisme.

Les llavors es poden prendre amb sucs de fruites, batuts, llets vegetals i queden delicioses en qualsevol recepta per la seva textura similar a la de l’avellana mòlta. El seu consum és apte per totes les edats, ja que no conté cap element al·lucinogen propi d’altres varietats de la planta del Cannabis.