Batch cooking: 4 consells per cuinar un cop a la setmana

El batch cooking arriba per ajudar-nos a menjar sa fora de casa, sense necessitat de passar-nos hores dins la cuina i  mantenint una dieta sana i equilibrada. Actualment, el ritme de vida accelerat ens exigeix una bona organització del temps que solem pagar amb l’alimentació:  carmanyoles amb aliments poc recomanables però ràpids de cuinar, menjar rapidament en 10 minuts, plats precuinats altament processats, restaurants de menjar ràpid i un llarg etcètera. A causa d’aquests hàbits d’alimentació poc saludables, la nostra salut és la principal perjudicada.

El batch coking és una tendència que motiva a cuinar un dia els plats per la setmana, menjar de manera saludable i tenir poc temps disponible ja és compatible. Escull un dia de la setmana per cuinar els menús de la setmana següent, o si prefereixes, cada cop que cuinis, fes dues porcions més i guarda-ho per un altre dia, serà el mateix temps de cocció però tindràs més quantitat.

1. Prepara plats aptes per congelar

El congelador manté els aliments més temps i sense perdre les propietats nutricionals. Quasi tots els plats es poden congelar sense problemes: carns, arrossos, guisats, sopes, llegums, cereals o cremes. N’hi ha pocs que no són aconsellables: evita les salses emulsionades; verdures com l’enciam o els canonges; les patates i la pasta perden la textura però el gust segueix sent el mateix.

2. Divideix en porcions

Per economitzar el temps, és aconsellable dividir la quantitat dels plats, ja que el temps de descongelat o escalfat no és el mateix d’una carmanyola petita que una de gran. Recorda sempre, en el cas de sopes i cremes, a no omplir del tot el recipient, ja que en congelar-se el líquid es dilata i ocuparà més espai.

3. Utilitza envasos adequats

Aprofita tot tipus de mides de carmanyoles depenent del seu contingut: no ocupa el mateix espai bròquil congelat que una crema de verdures. Recomanem que tots els envasos tanquin hermèticament i siguin apilables per estalviar lloc a la nevera i congelador.

No oblidis posar etiquetes amb la data de congelació i el nom de l’aliment principal o de la recepta, així serà més fàcil portar un seguiment equilibrat dels àpats de la setmana.

4. Receptes noves 

El batch cooking és una bona excusa per descobrir noves receptes, malgrat que és una tendència relativament nova, pots trobar moltes receptes adaptades: de tradicionals i de més modernes.  La gràcia del batch cooking és experimentar i combinar aliments de manera saludable i còmoda.

Recomanem fer dues o tres receptes a la vegada, aprofitant el forn, robots de cuina o els fogons de la cuina. És important coordinar bé el temps i usar ingredients que esteu cuinant en diferents plats.

Els hàbits alimentaris canvien cada cop més de pressa i nosaltres estem segurs que estan evolucionant cap a una manera més sana i feliç d’alimentar-se, gaudint del temps i dels àpats.Estigueu atents a les nostres xarxes socials, us ensenyarem una recepta apta per posar en pràctica el Batch cooking.

Salut i bons aliments!