6 beneficis de beure aigua

S’està generant una nova tendència: l’augment del consum d’aigua per damunt de begudes alcohòliques als restaurants. Aquest fet manifesta que els hàbits saludables es van imposant cada dia una mica més.

A tots alguna vegada el doctor ens ha recomanat beure 2 litres d’aigua al dia per estar sempre sans. És conegut que l’aigua és molt saludable, però realment sabem els beneficis que aporta al nostre organisme?

  1. Combat el cansament. Moltes vegades quan ens sentim cansats, un dels motius que agreugen els símptomes és la deshidratació, ja que a l’estar deshidratat, sentiràs debilitat i fins i tot mareig. Quan sentis que el cansament no et deixa seguir les activitats amb normalitat, prova beure un bon got d’aigua.
  2. Redueix les possibilitats de posar-se malalt. Beure 5 o més gots d’aigua al dia millora el nostre sistema immunològic, per tant, reforça les defenses naturals del cos.
  3. Pell més saludable. Beure aigua sovint repara els teixits de la pell i augmenta la seva elasticitat.
  4. Augmenta la capacitat de concentració. La deshidratació provoca mal de cap, cansament i per tant, desconcentració. El cervell està format principalment d’aigua, si bevem aigua, l’estem alimentant.
  5. Regula la temperatura corporal i elimina les toxines dels òrgans vitals.
  6. Ajuda la digestió i prevé l’estrenyiment,  ja que incrementa l’activitat metabòlica. Així doncs, beure aigua mentre es menja és un bon consell, l’aigua ajuda a desfer millor els aliments i la digestió és més lleugera.  A més, permet la correcta absorció de nutrients essencials.

Si et costa beure aigua, o vols augmentar-ne el consum, una bona tècnica és portar sempre una ampolla d’un litre d’aigua, a mesura que l’organisme s’acostumi al litre, t’aconsellem que vagis augmentant la quantitat cada setmana. Amb aquesta idea aconseguiràs hidratar-te amb els dos litres d’aigua diaris aconsellats.

Salut i bons aliments!