El te kombutxa, beguda detox

Què és el té kombutxa?

√Čs t√© fermentat. El primer elaborat, de manera artesanal, amb aigua del Pirineu i ingredients 100% ecol√≤gics.
Aquesta beguda, dolça i avinagrada alhora, amb carbonatació natural, i amb una història mil·lenària a les esquenes, té molts beneficis per a la salut.
Altament desintoxicant, és rica en probiòtics que ajuden a la digestió i absorció de nutrients, alliberen al cos de toxines, netegen el sistema digestiu i activen la immunitat.
Actualment s’elaboren amb dos gustos fixes: Ginger (gingebre-poma) i Hibiscus (hibisc-magrana).
La kombutxa és un substitut ideal, i molt saludable, als refrescos, que pot prendre’s sol o acompanyant sucs de fruita i verds.

El t√© kombucha neix als voltants del¬†220 aC¬†al nord-est de la¬†Xina¬†(Manx√ļria), on va ser premiat durant la dinastia Ts‚Äôin per les seves propietats¬†desintoxicants¬†i¬†energitzants. El¬†414 dC, un metge anomenat Kombu, va portar el fong del te al¬†Jap√≥¬†i el va utilitzar per curar els problemes digestius de l‚Äôemperador Inkyo.

Seguint el recorregut de les rutes comercials, aquest t√© fermentat es va anar expandint mundialment. Primer, va arribar a¬†R√ļssia¬†i posteriorment, ja al segle XX, a¬†Alemanya. El 1950, va comen√ßar a consumir-se tamb√© a¬†Fran√ßa¬†i a les¬†col√≤nies¬†que posse√Įa al nord d‚Äô√Äfrica.

Durant la Segona Guerra Mundial, es va deixar de fabricar perqu√® no hi havia prou te i sucre. Als anys de la postguerra, es va fer molt fam√≥s a¬†It√†lia¬†i, posteriorment, a¬†Su√Įssa. Va ser all√† on, a la d√®cada dels 60, els investigadors van comen√ßar a estudiar els efectes beneficiosos del consum de kombucha.

Beneficis

  • Redueix la gana i √©s ideal per a perdre pes.
  • Aporta vitamines del grup B i C.
  • Enforteix el sistema immune.
  • Incrementa l’energia.
  • Millora les al¬∑l√®rgies.
  • Facilita la digesti√≥

Als establiments Llobet oferim dues marques diferents de te kombutxa: la Kombutxa i el de marca Karma. Vine a tastar-los!

Salut i bons aliments!