Acaben les festes, comença la depuració! (i 2)

Després que en l’article de la setmana passada repasséssim quins són els aliments que ens poden ajudar a desintoxicar el cos passades les festes de Nadal, avui continuem donant algunes pautes per depurar i desintoxicar el cos, però, en aquesta ocasió, a través de complements.

Un bon complement per afegir al nostre dia a dia són les infusions, per exemple, la de carxofa, la de boldo, la de card marià, el te verd… totes elles ens ajudaran a eliminar líquids.

A continuació us proposem un llistat de complements que ens ajudaran a assolir els objectius que ens hem proposat.

  • L’àloe: ens ajuda a depurar la sang, regula el trànsit intestinal, estimula les cèl·lules hepàtiques i ajuda a tenir bones digestions.
  • El rave negre: ens ajuda a eliminar residus i toxines. Al mateix temps alleuja problemes hepàtics i biliars.
  • La dent de lleó: depura la sang i protegeix el fetge.
  • El boldo: augmenta les secrecions biliars, protegeix el fetge i afavoreix l’eliminació de gasos. Té propietats depuratives i diürètiques.
  • El card marià: té una acció antiinflamatòria del fetge, fa d’antioxidant de les cèl·lules hepàtiques i ajuda a eliminar toxines.
  • Te verd: conté polifenols que mobilitzen els greixos.
  • La cua de cavall: és molt diürètica i per tant ens ajuda a eliminar toxines.
  • La vitamina C: és un complement bàsic ja que té moltes propietats, entre elles és potent antioxidant.

No podem acabar aquestes ratlles sense parlar d’un punt molt important, l’exercici físic. Aquest ens permetrà cremar calories i suar, una manera molt saludable d’eliminar toxines a través de la pell. No cal que tothom siguem esportistes d’elit però sí que ens hem de moure un xic més del que ho fem (pujar i baixar escales, sortir a caminar a ritme constant, a córrer, anar en bicicleta…). L’Organització Mundial de la Salut recomana un mínim de 40 minuts diaris d’activitat física.

A part, la sensació de benestar físic i mental un cop acabem de fer esport… no té preu! Ens sentim bé, satisfets amb nosaltres mateixos i això ens anima a fer-ho més sovint.

Ara que ja tenim les pautes per fer aquesta desintoxicació tant necessària després de festes, només falta la voluntat personal de voler apostar per la salut i la cura del nostre cos. Això ja queda en mans de cadascú!

 

Aina Llobet, Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica

Nutricionista de Grup Llobet