L’amor, a queixalades!

Tant si sou de celebrar el Sant Valentí, com si sou més de Sant Jordi, recordeu que qualsevol dia és bo per celebrar l’amor: l’amor cap a la parella, cap als pares i fills, cap als amics… Avui que és 14 de febrer, volem aprofitar per explicar com es relacionen el menjar i l’amor, dos plaers per als sentits.

En primer lloc, tal i com afirma categòricament la nutricionista de Grup Llobet, Aina Llobet, cuinar “és un acte d’amor”. I no només cap a altres, sinó també cap a un mateix, ja que “no hi ha millor manera de cuidar-se que cuinant-nos el que ens agrada i si a més, és bo per la nostra salut, fem la combinació perfecta”. Cuinar per als altres (i pensar què farem, com ho elaborarem, anar a comprar els ingredients, etc.) també és, evidentment, un acte d’amor cap a les persones que s’ho menjaran, ja que els demostrem que som capaços de gastar el nostre temps en ells i els tenim en compte.

Si pensem en una cita, en que volem enamorar la persona que tindrem al davant o que nosaltres mateixos volem estar més predisposats a sentir-nos-hi atrets, la nutricionista de Grup Llobet, deixa ben clar que “no hi ha aliments que ens facin enamorar amb més facilitat”, però, en canvi, sí que n’hi ha “que ens ajuden a estar més relaxats desinhibits i de bon humor, en definitiva, potser una mica més predisposats a que passin coses boniques”.

Alguns d’aquests aliments podrien ser:

  • Els dàtils. Contenen un percentatge considerable de triptòfan i ens fan estar “de bon rotllo”.
  • L’extracte de safrà. Ens ajuda a controlar el bon humor i els períodes d’estrès ja que augmenta la disponibilitat de la serotonina.
  • Les llegums. Són font de vitamines del grup B, especialment els cigrons, degut a l’elevada quantitat de triptòfan.
  • L’ou. És capaç de millorar l’estat emocional gràcies al triptòfan i a la fenilalanina.
  • La xocolata. Conté estimulants del plaer i la satisfacció.

I si pensem en les relacions sexuals, com és ben sabut, també hi ha certs aliments que poden ajudar-nos a mantenir un bon estat de forma, a prevenir possibles problemes d’impotència, i fins i tot, n’hi ha amb efectes afrodisíacs. Per exemple, tal i com destaca Aina Llobet “és molt aconsellable el consum d’oli d’oliva, que és fonamental per a prevenir trastorns vasculars que, al seu temps, es relacionen amb problemes d’impotència”.

Si parlem d’aliments concrets, podem destacar:

  • La caiena. Conté una substància que és diu capsaicina que augmenta la freqüència cardíaca i el metabolisme.
  • L’all. Incrementa el flux sanguini (podem consumir l’all negre que té un gust molt més suau, si no volem espatllar la cita)
  • L’alfàbrega. Estimula la producció de serotonina.
  • La canyella. Té un efecte termogènic, augmenta la temperatura corporal.
  • El gingebre. Estimula la circulació i augmenta la temperatura
  • La nou moscada. Té un efecte termogènic
  • El ginseng.

Ja ho veieu, l’amor i els aliments, es poden complementar a la perfecció. Si ho voleu tenir tot a punt per a una vetllada perfecta,  primer ompliu el rebost!