Gastrosalut s’estrena a l’ExpoBages donant a conèixer una gran mostra de productes saludables, i preveu repetir en properes edicions

El mercat gastronòmic Gastrosalut, impulsat per Grup Llobet en el marc de l’ExpoBages i que proposa descobrir, tastar i emportar-se a casa la gastronomia més selecta i saludable dins del pati del Kursaal de Manresa, va viure una primera edició, marcada per la gran varietat de proveïdors que hi van assistir. Un total de 12 productors van aconseguir sorprendre els centenars de persones que s’hi van aturar per conèixer i degustar alguna de les seves propostes, aquest cap de setmana.

Per tot això, Grup Llobet té previst repetir l’experiència en les properes edicions de l’ExpoBages i consolidar el Gastrosalut, per una banda, com un singular aparador on descobrir les últimes novetats i tendències de la gastronomia saludable i, per l’altra, com el lloc ideal per aturar-se i fer tapes, amb família i amics, en el marc de la fira.

Tot i que tant dissabte com diumenge, el Gastrosalut va registrar una bona afluència de públic, els pics més alts es van registrar durant la tarda i vespre de dissabte i el diumenge, des de mig matí fins a primera hora de la tarda. El públic va ser igualment molt divers, amb persones de mitjana edat el dissabte a la tarda jovent al vespre; persones grans el diumenge al matí i un públic majoritàriament familiar el diumenge al migdia.

 

Els productors que van assistir al Gastrosalut són tots proveïdors de Grup Llobet, per la qual cosa, podreu trobar tots els aliments que vàreu tastar o que us criden l’atenció, a les seves botigues.

Recordem que van assistir-hi:

Casa Boix, empresa que es dedica a l’elaboració tradicional de productes carnis cuits selectes i que selecciona les millors carns i realitza una producció limitada per preservar la qualitat i els ritmes lents dels processos. El resultat són productes tendres, gustosos, amb un buquet inigualable i aptes per a tothom perquè no contenen gluten ni lactosa.

Movenpick. Companyia que es dedica a l’elaboració de gelats suïssos fets amb ingredients 100% naturals, sota el guiatge dels millors mestres del gelat.

Yondu. La casa Sempio ha creat el condiment Yondu, fet a base de soja que potencia el sabor dels plats i que és 100% natural, ecològic, vegà i sense gluten.

Guineu. La cervesa artesana del Bages, feta amb passió, amb un cuidadíssim procés de principi a fi.

Herbes de la Conca. És una empresa dedicada a l’elaboració de productes alimentaris 100% ecològics i aptes per a vegans fets a base de les plantes aromàtiques que cultiven. Son pioners, a més, en l’eliminació del plàstic tant dels envasos com d’aliments que en solen portar, com ara la sal.

Ten Sushi. Ten Sushi ens porta aquesta tradició mil·lenària senzilla, però refinada, que cuida la qualitat i les presentació de les seves perfectes combinacions de sabors, amb sushi artesanal i acabat de fer.

Tatjé de Viladordis. A la granja Tatjé de Viladordis de Manresa es dediquen des de fa moltes generacions a criar conills buscant la millor qualitat del producte. Es desmarquen de la ramaderia intensiva perquè crien conills de color i els alimenten respectant el seu creixement natural.

L’ànec 5 Aglans. L’Ànec 5 Aglans és alimentat d’una manera única per obtenir carn excelsa: les 3 primeres setmanes menja pinso, que després se substitueix per blat, blat de moro i farina de gla, que dona unes característiques diferencials a la carn.

Aquests vuit productors van conformar, juntament amb productes propis de Grup Llobet (embotits d’Alven, pernils Emeritvs i Dichoso, pizzes 100 % saludables, plats cuinats de Ca l’Arpellot i de Moments Deliciosos, la fruita presentada de maneres diferents, entre d’altres) el mercat Gastrosalut. Tots els productes els trobareu a establiments de Grup Llobet.