Menjar en grup i no amb el mòbil

Si ets d’aquests que en les aturades per menjar s’asseu sol i repassa l’actualitat del dia o simplement juga amb el mòbil, corres el risc de ser més infeliç. O això es desprèn de diversos estudis realitzats, com el que es va dur a terme conjuntament entre Oxford Economics i el Centre Nacional per a la Recerca Social Sainsbury.

També et pot interessar: Xocolata del lloro | La mare dels ous | Menjar et fa feliçBatch cooking

Segons aquest estudi, les persones que comparteixen les seves pauses per menjar amb més gent, se senten millor amb elles mateixes i tenen millors xarxes de suport social i emocional, gràcies a la interacció amb els seus semblants. A causa d’aquest contacte amb altres persones, es genera la sensació de pertànyer a una comunitat, la qual cosa comporta ser més feliç. Com a humans, sentir-nos acceptats és intrínsec a nosaltres.

Lluitar contra l’estrès i les presses

Segons diversos psicòlegs i sociòlegs, aprofitar aquests espais d’interacció permeten reforçar la construcció de la nostra identitat. Perquè la veritat és que el ritme de vida actual, lligat a l’estrès i les presses no són bons companys de viatge a l’hora de relacionar-nos. Ens empenyen, en moltes ocasions, a haver de menjar ràpid i sense gaudir de la companyia d’altres persones.

Per aquesta raó és important recordar que, especialment en els temps que corren, reunir-se en societat per compartir taula és important per  generar cohesió social i sentir-se membre d’una comunitat. Trobar un buit per menjar conjuntament amb companys, amics o familiars, serà bo per a la nostra salut i per al nostre estat d’ànim. Sentir-nos estimats i importants dins d’una comunitat, ens farà tenir una major sensació de felicitat.

Al voltant d’una taula es comparteixen idees, moments i converses. Es pot tractar qualssevol tema i, en molts casos, fins i tot s’han solucionat problemes. Respecta els temps per menjar i intenta fer-ho amb companys i companyes. Aprofita el moment per relacionar-te i desconnectar, ja que acabarà sent un gran benefici per a la teva salut. I això és realment el més important.

També et pot interessar: Xocolata del lloro | La mare dels ous | Menjar et fa feliçBatch cooking