Menjar et fa feliç

“Menja sa, viu feliç” és el lema de Grup Llobet, ja que apostem per l’estil de vida saludable i els aliments més nutritius, sense que això estigui enfrontat amb el sabor o l’alegria. Però això també té molt a veure amb alimentar l’ànima, ja que menjar està estretament lligat amb l’estat d’ànim de les persones.

També et pot interessar: Xocolata del lloro | La mare dels ousLa quinoa, el gra protegit pels déus | Batch cooking

Ja sabem, gràcies a múltiples estudis i investigacions, que l’acte d’ingerir aliments té conseqüències químiques importants. Aquesta és la raó per la qual, quan passem per un sot emocional, molts comencem a menjar més. Malgrat que els buits temporals no poden ser emplenats únicament amb menjar i s’ha de vigilar amb el que es menja, els sabors, nutrients o textures d’alguns aliments ens poden donar una gran cop de mà.

Aliments que per ser feliços

Segons algunes publicacions, com en la Revista Internacional de Gastronomia, els aliments rics en Omega 3 com el salmó, el tofu o les nous tenen una relació directa amb la reducció dels mals estats d’ànim. Així mateix, aliments amb bones proporcions d’antocianines (antioxidant) com el moniato o la ceba vermella, ajuden a prevenir l’estrès oxidatiu.

Altres aliments beneficiosos per a l’estat d’ànim serien els prebiòtics (espàrrecs o plàtans) i els probiòtics (iogurt o la salsa de soia). També trobem gran benefici en els aliments rics en triptòfan, un aminoàcid que impulsa la producció de serotonina. I sí, si t’estaves preguntant on era la xocolata en aquesta llista, és aquí. A més de la carn vermella, la llet o la civada, que també contenen triptòfan.

Food mood, una nova tendència

La unió d’estat d’ànim i menjar ha impulsat la creació de moviments o tendències realment interessants. Una d’elles és el food mood, que té com a objectiu aconseguir que ens sentim bé i satisfets amb el que mengem, i trobar aquesta autosatisfacció mitjançant la inclusió en la dieta d’aquells aliments que ens facin sentir millor. Trobar i utilitzar aquells nutrients els quals ens ajuden a ser més feliços.

Així doncs, es recullen una sèrie de consells per a potenciar les característiques d’alguns nutrients i ajudar-nos a alliberar més dopamina, endorfines o noradrenalina. Menjar picant o aliments rics en iode són algunes de les recomanacions que podem trobar, així com diferents maneres de cuinar o solucions creatives a l’hora de barrejar sabors i textures de diferents aliments.

Sigui d’una forma o una altra, el menjar no només ens permet nodrir el nostre cos, sinó que ens dóna la possibilitat d’alimentar el nostre esperit. Una dieta sana, amb exercici i varietat, aprofitant al màxim sabors i textures dels aliments i sent una mica creatius a la cuina, tindrà uns grans beneficis en el nostre estat d’ànim i el nostre organisme.

Així que ja saps, menja sa i viu molt feliç!

També et pot interessar: Xocolata del lloro | La mare dels ousLa quinoa, el gra protegit pels déus | Batch cooking