La panera de Nadal: el gran incentiu de l’any per al 85% dels treballadors

Augments de sou, comissions i primes per objectius a banda, el 85% dels professionals valora la panera o el lot de Nadal com l’incentiu més esperat de l’any. Pot semblar estrany però no ho és: ens agrada arribar a casa amb un regal, amb un detall material que la direcció de l’empresa ha decidit fer-nos com a agraïment a la nostra professionalitat. Els temps canvien i és cert que algunes empreses han substituït la panera per un altre tipus de regal. Però el cistell  la capsa amb vins, torrons, licors i xocolates continuen sent els reis del Nadal a la feina.

Des del punt de vista de direcció, la panera de Nadal es manté com un incentiu important per acabar l’any. De fet, algunes empreses van deixar d’oferir aquest incentiu coincidint amb la crisi econòmica, però l’any 2016 una sentència va reconèixer aquest regal com un salari en espècie adquirit per dret entre aquells professionals que venien percebent-lo. A continuació, alguns motius que converteixen la panera o el lot de Nadal en un gran aliat a l’empresa:

  1. És percebut com un regal extraordinari. Ni que sigui un clàssic i un fix de cada any, és entès com un extra que l’empresa fa perquè vol. Algú pensarà que és una obligació, però és l’empresa qui decideix el seu volum i la seva qualitat.
  2. Iguala tots els membres de l’organització. Ocupin el càrrec que ocupin i independentment de l’antiguitat, tothom és igual davant de la panera de Nadal.
  3. És material. En general, culturalment ens han fet ser materialistes. Res com un regal que es pugui tocar, obrir, tastar i compartir. Si, a més, va embolicat o amb un llacet, encara millor.
  4. Té un valor incalculable. No porta l’etiqueta amb el preu. Podríem arribar a saber el preu unitari del lot de Nadal, però igualment no podem calcular quant ha costat adquirir-lo, recollir-lo, comparar ofertes o fer-lo arribar a cada treballador o treballadora.
  5. És un detall compartit amb tots els companys. Perquè tothom té panera de Nadal, el dia de l’entrega dona motius per parlar, per comentar, per fer broma, fins i tot per intercanviar allò que no agrada a un i sí a l’altre.
  6. Escurça distàncies entre la direcció i el personal. Òbviament, el dia de la panera de Nadal es trenquen moltes barreres i es pulveritzen rècords d’apropament. El lot de Nadal o la panera d’empresa són bones excuses per ser més a prop que mai.
  7. És un transmissor de valors. Atenció empresaris, empresàries o responsables de Recursos Humans: la panera de Nadal diu molt de l’empresa que la regala. És qui escull, aquell que decideix si vol quantitat o qualitat, productes exòtics o Km 0, amb alcohol o sense, amb pernil o vegans, llaminers o saludables.
  8. Connecta l’empresa amb la família. Sense cap dubte, les paneres de Nadal constitueixen un enllaç directe entre l’empresa i la família, entre les vides familiar i laboral. Ho fa, com a mínim, durant els àpats nadalencs en els quals bevem aquell cava o clavem queixalada a aquells torrons o neules que vam endur-nos cap a casa.

El clima laboral, el benestar de la plantilla i la competitivitat dels equips són la suma d’un gran i complex nombre de variables. Però un element molt important són els detalls que té la direcció amb els treballadors i les treballadores. En aquest sentit, convé anar pensant en la panera 🙂

Vols conèixer les paneres i els lots de Llobet Regals? Clica aquí!