El personal de totes les botigues de Grup Llobet estarà preparat en reanimació cardiorespiratòria i primers auxilis

Segons l’European Ressuscitacion Council, a Catalunya es registra una desena d’aturades cardiorespiratòries al dia. Els llocs amb més probabilitat que es visqui una situació d’emergència són els de major concurrència de públic. Per tant, un supermercat és el lloc idoni perquè el seu personal estigui preparat per evitar una tragèdia de parada cardiorespiratòria.

Aquest és el raonament a què han arribat Grup Llobet, la firma de distribució alimentària de referència a la Catalunya central, i la firma d’origen manresà Reanima, dedicada a la distribució de desfibril·ladors i a la formació de suport vital. És així com neix l’etiqueta “Establiment preparat per a tu”, que en unes setmanes lluïran tots els establiments de Grup Llobet.

Per mitjà d’aquest acord de col·laboració, tot el personal dels 38 establiments de Grup Llobet rebran una formació intensiva i especialitzada per part dels tècnics de Reanima. Els professionals de Llobet aprendran a actuar davant de diferents tipus d’emergència, en especial aquells en els quals una reacció immediata i eficient sigui crítica per salvar una vida. La part més important serà la reanimació cardiorespiratòria, en paral·lel amb tot el protocol d’actuació per avisar els serveis d’emergències de forma paral·lela a qualsevol maniobra vital.

Els responsables de Grup Llobet es declaren “enormement satisfets” per l’acord amb Reanima, i justifiquen la seva importància en “la responsabilitat i el compromís cap als nostres clients i clientes, que no deixen de ser els nostres veïns i veïnes”. “Els nostres botiguers i botigueres treballen en un lloc on, per estadística, és possible que algun dia hi hagi una urgència de vida o mort, i si salvar una vida només depèn d’estar ben formats, no podem fer altra cosa que formar-nos”, afirmen. Més enllà del que pugui passar dins d’un establiment, a més, Grup Llobet considera que és “fonamental per a la societat” tenir persones formades en primers auxilis: “pot salvar una vida on sigui, al lloc menys pensat”.

Per la seva banda, fonts de Reanima reconeixen “el compromís social de Grup Llobet” posant en marxa una iniciativa com aquesta. “És de gran importància que les empreses i les institucions mostrin aquesta sensibilitat i formin els seus professionals perquè puguin salvar vides”, assenyalen, ja que “fent-ho, estan fent no només que l’entorn laboral sigui més segur, sinó també el carrer, els espais públics i els equipaments que fem servir cada dia”. Al cap i a la fi, reconeixen a Reanima, “no ens hem de formar per salvar la vida als nostres fills, sinó perquè qualsevol els pugui salvar, siguin on siguin”. Per tot això, Reanima i Grup Llobet conviden tots els negocis de cara al públic del país a sumar-se a la distinció “Establiment preparat per a tu”.

 

Grup Llobet.