Aquest Nadal, Àpats de Festa 2014

S’acosten les festes de Nadal i des de Grup Llobet us proposem passar-les amb els de casa, els més íntims, aprofitant cada instant al màxim i sense haver de cuinar! El 2020 ha estat un any estrany, diferent dels que estàvem acostumats a viure, que ens ha fet prioritzar les coses senzilles, les més bàsiques i sobretot, a no donar res per descomptat. Per això, celebrem! Celebrem sent 4, 6 o 10 a taula, però els que siguem, gaudim-nos!

Per això us oferim la possibilitat de passar Nadal amb la família i estar-hi al 100% present, sense haver d’estar pendent de la beixamel dels canelons o de comprar els galets de l’escudella de Nadal.

Si doneu una ullada al nostre catàleg (el podeu trobar a les botigues i també a les xarxes), veureu que l’hem dividit en quatre grans grups: els entrants, primers plats, segons i postres.
Al grup dels entrants trobareu propostes fresques i innovadores com ara els Mossecs 1923, variat de canapès de salmó, formatge i caviar o humus amb crudités, entre d’altres. També podreu compartir una cassoleta de guacamole amb torradetes, carpaccio de vedella amb parmesà i oli aromatitzat o, fins i tot, gaudir d’un parell d’amanides fresques amb salmó o llamàntol.

Pel que fa als primers plats, un dels plats estrella de Nadal: els canelons. En trobareu de tota classe i per a tots els gusts; canelons de rostit de Nadal, canelons d’ànec i foie amb beixamel trufada i uns exquisits canelons de xiitake i xampinyons per qui us satisfà més la versió healthy-vegetariana d’aquest plat.
Si parlem de plats de cullera, un altre clàssic és l’escudella i al nostre catàleg no hi podia faltar! També hi ha la proposta d’una crema de marisc amb raviolis de verdures i uns raviolis de ceps amb foie pels amants de les salses trufades.
Trobareu també dues propostes veganes. La primera, unes verdures a la brasa amb oli de fum i salsa de romesco. La segona, mandonguilles Heura (proteïna de vegetal) amb verdures i oli de tòfona.

Si ens fixem en els segons plats, veiem una àmplia oferta de plats proteics tots ells molt gustosos i suculents. Si busquem un segon on l’ingredient principal sigui la vedella, podem escollir entre una llata de vedella amb llenegues o bé la terrina amb bolets i premsat de patata. Si ens agrada l’ànec, trobarem una cuixa d’ànec 5 aglans rostida a la taronja per llepar-nos els dits! Pels amants dels peus de porc, uns peus farcits de vedella amb salsa de ceps.

Pels més clàssics, un pollastre de pagès rostit amb ceba de Figueres i fruits secs. Pels fans del cabrit, dues opcions: la cuixa de cabrit al forn o bé l’espatlla cuita igualment al forn. I per acabar amb els segons, un suquet exquisit de rap amb patates de gust suau i delicat.

Finalment, 4 postres d’allò més dolces per acabar posant la cirereta a l’àpat. Entre les 4 propostes hi podrem trobar un coulant de xocolata amb fruits secs garapinyats, un cremós de vainilla amb mousse d’avellana o bé un mascarpone amb xocolata i cafè. També hi ha l’opció d’acabar l’àpat de festa amb un assortit de fruita fresca variada a base de mango, maduixa, raïm, nabius, meló, pinya i kiwi. Els enzims, les vitamines i la gran quantitat d’aigua present en aquestes fruites faran d’elles les millors aliades del nostre organisme i del procés de digestió.

Aquest any, doncs, t’ho posem molt fàcil. Només t’has d’encarregar de gaudir amb els teus i nosaltres farem la resta!

Escull i encarrega el menjar pels dies més especials de l’any!

Salut, bons aliments i BON NADAL!

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número 2228)