Teletreball: 5 tips per fer-ho més saludable

La majoria de vegades les crisis, igual que la que hem viscut aquest any, van acompanyades de grans canvis. Un d’ells està sent l’augment del teletreball, una opció que en els últims temps havia anat agafant força. Però que no ha estat fins que ha arribat el Coronavirus que s’ha fet realitat en molts sectors.

Per això avui volem donar 5 consells per tal que aquest teletreball sigui el màxim de beneficiós i profitós possible.

1- ESTABLIR UN PLANNING DE TREBALL
L’organització és clau. Igual que tenim uns horaris i agenda a la feina, és convenient tenir-los també quan treballem des de casa. Això ens ajudarà a dedicar el temps a allò que realment volem fer i a delimitar les hores que volem dedicar a cada tasca.

2- MANTENIR BONS HÀBITS PERSONALS SALUDABLES
Malgrat potser tenim la temptació de quedar-nos tot el dia en pijama, hem de fer l’esforç de seguir una rutina en l’àmbit personal i, canviar-nos cada matí de roba, això ens farà diferenciar els dies laborables dels festius, per exemple. Pel que fa als àpats, intenta seguir l’horari habitual, com menys canvis millor s’adaptarà el cos a la nova rutina.

3- TREURE PROFIT DE LES NOVES TECNOLOGIES
Si teletreballem ens tocarà, per força, estar més connectats que mai. Per sort, tenim una gran oferta de programes o aplicacions que ens facilitaran poder compartir arxius, informació i, fins i tot, dur a terme reunions a distància.
Alhora, les noves tecnologies ens fan passar moltes hores asseguts davant l’ordinador o la tablet. Hem de ser conscients d’adoptar una posició correcta davant les pantalles, aixecar-nos de la cadira de tant en tant i, si és possible, fer algun estirament per relaxar la musculatura.

4- SEGUIR UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE
Teletreballar des de casa no és sinònim de treballar tot el dia. Intenta seguir els horaris laborals i quan acabin, desconnecta (tant com es pugui) cos i ment dels temes laborals. Intenta mantenir espai per la teva vida privada i aficions.
És molt important evitar el sedentarisme i, sempre que es pugui, fer activitat física ni que sigui a casa (pujar i baixar escales, ballar, saltar, caminar…). Fent activitat física millorem la nostra salut física, el benestar emocional, incrementem els nivells d’energia, enfortim el sistema immunitari…

5- GENERAR UN BON ESPAI
Transforma una habitació o un espai  en la teva oficina. Un lloc on tinguis a mà tot el que necessitis per treballar i gaudir de privacitat, sense sorolls ni distraccions.

Per acabar dir-te que, tot i que actualment no estem vivint el confinament total que vam viure a la primavera és probable que hi hagi períodes de temps que ens haurem de quedar a casa treballant.
Així que, com que no sabem si el teletreball ha vingut per quedar-se o no, esperem que aquests consells et siguin útils i si més no, t’ajudin durant les possibles quarantenes que  haurem de viure.

Bona feina i bon teletreball!

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número 2228)

També et pot interessar: Alimentació i emocions en temps de crisi | Aliments que aporten una dosi extra de felicitat al confinament pel Coronavirus | L’estrès i les seves formes de presentació | Com podem suplir la vitamina D, la del sol, en temps de confinament?