Donem la benvinguda a la primavera

Fa relativament poc vam donar la benvinguda a la primavera que arriba amb dies plens de llum i de vida. Durant aquest mes encara trobem lloc pels guisats i les cremes, però, al mateix temps, encetem la temporada d’amanides i sopes fredes!
La cuina de primavera ens demana plats de coccions ràpides, senzilles i lleugeres. A més, tenim gran varietat d’hortalisses que ens aporta el camp.
Propostes com ara les cremes d’espàrrecs, les sopes de llegum, vichyssoise, o humus variats amb crudités aniran agafant protagonisme durant els mesos de primavera.
Durant la primavera gaudirem de les maduixes i maduixots en la seva màxima esplendor. Podrem gaudir, també, de fruites amb temporalitat més curta com és el cas de les nespres.

A part de benvingudes també és temps de comiats, com és el cas de la carxofa, així que aprofita per fruir-la durant els últims dies ja sigui al forn, en truites o bé transformades en cremes o patés.
I amb l’arribada de la primavera també arriba la calor, un augment de la temperatura que ens fa recordar la importància d’una bona hidratació. Així que, a part de consumir fruita i verdura fresca, no et descuidis l’aigua com a font principal d’hidratació!

5 TIPS PEL BON FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNITARI

La primavera també sol ser protagonista de canvis de temperatura que va bé que no ens agafin desprevinguts. És per això que mantenir el sistema immunitari a to aquests dies és clau. I com ho podem aconseguir? Llegeix els nostres consells!
1- Segueix una bona alimentació. Descarta els aliments processats, els sucres refinats, les farines, els fregits… i potencia els greixos bons (oli d’oliva, alvocat, fruits secs…), les proteïnes vegetals i la fruita i verdura de temporada.

2- Guarda temps per l’exercici físic. Si pots destinar una hora diària per moure’t, el teu cos t’ho agrairà, tant en l’àmbit físic com mental!

3- Si respectes les hores de descans contribuiràs a tenir en bon estat del sistema immunitari.

4- Assegura el correcte aportament de les vitamines relacionades amb les nostres defenses:

• Vitamina C (àcid ascòrbic): conté propietats antioxidants i contribueix al bon funcionament del sistema immunitari.
Les millors fonts de vitamina C: kiwi, maduixes, llimona, llima, mandarina, mango, préssec, meló, taronja, papaia, bròquil, col de Brussel·les, col llombarda, coliflor, api, nap, pebrot, tomàquet i julivert.
• La vitamina B8 reforça el sistema immunitari i el metabolisme.
• La vitamina D3. Alguns estudis mostren relació entre els nivells baixos de vitamina D amb infeccions respiratòries.

5- Assegura el correcte aportament de minerals:
• El zinc: és clau per mantenir una funció immune adequada. El seu dèficit pot ser causat pel baix consum d’aliments rics en zinc o per l’elevat consum de minerals que n’impedeixen la seva absorció, com és el cas del calci.
Les millors fonts de zinc: carn d’au, carn vermella, formatges (tot i que el calci en pot inhibir una mica l’absorció), gambes, crancs i altres mariscs.
Altres fonts: llegums, llavors de gira-sol, de carabassa, sèsam, llevat de cervesa, fruits secs, verdures cuites, cereals integrals.

• El ferro: les anèmies per dèficit de ferro poden augmentar la possibilitat d’infeccions.

AQUEST ABRIL ÉS TEMPS DE … MONES!

Aquest més us vull donar 3 consells perquè els que us animeu a fer mones casolanes, les feu el més saludable possible!
1- Utilitzar farina integral. Les farines són la base de la majoria de pastissos i galetes, si utilitzem les no refinades seran més nutritives i amb més quantitat de fibra.
2- Endolcir amb fruita fresca o seca (dàtils, orellanes, panses…). Les fruites naturals més utilitzades per endolcir solen ser el plàtan, la poma o fins i tot, la pastanaga. Les espècies dolces són igualment una gran alternativa (canyella, vainilla, nou moscada…).
3- Utilitzar sempre oli d’oliva o de coco verge. Són greixos vegetals però que resisteixen perfectament a la temperatura del forn sense oxidar-se.

I, seguint aquests consells, us proposo arremangar-vos, rentar-vos les mans i passar a l’acció!

Al següent enllaç trobareu una recepta de: MONA SALUDABLE A L’ESTIL CARROT CAKE!

També et pot interessar: 5 Fruites i 5 Verdures hidratants per l’estiu