10 ALIMENTS INDISPENSABLES PER LA TORNADA A L’ESCOLA

La “jornada laboral” d’un infant es pot allargar entre 6-7 hores, i si comptem les activitats extraescolars, encara m茅s! A part, a tot aix貌 se li suma haver de mantenir l’estat de concentraci贸, d’atenci贸 i un bon comportament durant tot aquest temps.
Una jornada molt exigent, no trobeu? 脡s per aquest motiu que cal tenir el cervell en un magn铆fic estat de forma.
De tota l’energia consumida pel nostre cos, el cervell 茅s l’encarregat de gastar-ne un 30%, un percentatge for莽a destacable com per mirar-nos amb atenci贸 el que li proporcionem.
Alguns de vosaltres us podeu preguntar quin 茅s el combustible que li dona aquesta energia al cervell… Doncs com ja potser intu茂u, la “benzina” pel nostre cervell no 茅s altra que els aliments, aliments que han de ser de bona qualitat si volem garantir un bon rendiment d’aquest 貌rgan.

脡s per aquest motiu que hem volgut destacar a continuaci贸; 10 aliments essencials que no poden faltar a casa nostra durant aquesta tornada a l’escola:

1.- Nous: s贸n molt riques en omega-3 i f貌sfor, dos nutrients imprescindibles per a la tonificaci贸 del cervell.
2.- Civada: 茅s un dels cereals m茅s nutritius i digestius, ideal per a nodrir el cervell amb sucres saludables i vitamines del grup B.
3.- D脿tils: aporten sucres saludables, amino脿cids essencials i molts minerals. Tot aix貌 els converteix en un excel路lent aliment per a millorar la concentraci贸.
4.- Nibs de cacau: tenen una gran capacitat antioxidant i lleugerament estimulant que afavoreix a la concentraci贸.
5.- Llavors de s猫sam: s贸n riques en tript貌fan, milloren l’estat emocional i ajuden a reduir l’estr猫s. A part, proporcionen calci a l’organisme.
6.- Llenties: s贸n molt riques en prote茂nes i fibra, igual que tots els llegums. S贸n riques en ferro i zinc, minerals que prevenen el cansament f铆sic i mental.
7.- Alvocats: gr脿cies als greixos monoinsaturats que contenen resulten molt beneficiosos per la comunicaci贸 neuronal.
8.- Col Kale: 茅s molt rica en clorofil路la i altres antioxidants que nodreixen i protegeixen el cervell de radicals lliures.

9.- Pl脿tan: cont茅 tript貌fan, potassi, magnesi, vitamina C… per tota aquesta combinaci贸 de nutrients, 茅s una de les millors fruites per a cuidar la mem貌ria i el cervell.
10.- Nabius: s贸n molt rics en vitamina C i antioxidants, protegeixen el cervell i milloren la mem貌ria a llarg termini. A m茅s, gr脿cies al potassi present a la seva composici贸, contribueixen a la transmissi贸 i generaci贸 de neurotransmissors.

Ara que ja sabem els que s铆, els que no poden faltar, ja que ens ajudaran a mantenir la concentraci贸 i a trobar-nos b茅, tamb茅 hem de fer un petit esment als aliments que, al contrari, no influiran de manera positiva al rendiment escolar.
Parlem del sucre en totes les seves manifestacions (sobretot en l’esmorzar), on val la pena evitar un exc茅s de sucres lliures presents en els cereals industrials, els sucs industrials, la llet amb cacau ensucrat, el pa blanc de motlle, la crema de cacau industrial, les galetes i la brioixeria industrial en general.
Tots els aliments anomenats en l’anterior par脿graf, produeixen pics de sucre (hipergluc猫mies) que en baixar (hipogluc猫mies) redueixen la capacitat de concentraci贸 dels infants i, conseq眉entment, el rendiment.

Aix铆 doncs, com veieu, l’ALIMENTACI脫 脡S CLAU en el rendiment escolar dels nostres infants. Els hi posem a m脿 tots aquests aliments i el cervell ja far脿 la resta…

Al seg眉ent enlla莽 trobareu una recepta de:聽PANCAKES DE CIVADA, PL脌TAN I NOUS.

Aina Llobet
Nutricionista-dietista de Grup Llobet ( col路legiada num. CAT001555)