Remeis casolans per treure taques

Les taques poden ser l’enemic nĂşmero u de les nostres peces favorites, sigui a la roba, catifes o mobles. Però abans d’entrar en pĂ nic i cĂłrrer a la tintoreria, Ă©s possible que ja tinguis els ingredients necessaris a casa per a eliminar aquestes taques obstinades. Des de una mica d’oli a la teva camisa preferida fins al rastre de vi negre a la catifa. AquĂ­ tens una guia prĂ ctica de consells domèstics i casolans per a tractar tota mena de taques i deixar els teus tèxtils com nous.

Consells Domèstics i Casolans per a Combatre Taques

1. Vinagre Blanc per a Taques de Suor
Les taques de suor poden arruĂŻnar l’aparença de les teves camises preferides. Barreja parts iguals de vinagre blanc i aigua, aplica-ho sobre la taca i deixa-ho reposar durant uns minuts abans de rentar-ho com de costum.

2. Bicarbonat de Sodi per a Taques de Greix
Escampa una mica de bicarbonat de sodi sobre la taca, deixa que reposi durant uns minuts i després frega suaument amb un raspall o drap humit. Repeteix aquest procés si és necessari i posteriorment renta la peça com de costum.

3. Llimona per a Taques de Floridura
Per a combatre les taques de floridura, esprem una llimona sobre la taca i empolvora sal sobre ella. Deixa que la mescla reposi al sol durant unes hores i després renta-la amb aigua tèbia i sabó.

4. Detergent per a Plats per a Taques d’Oli
Aplica una petita quantitat de detergent per a plats directament sobre la taca, frega suaument i deixa que reposi durant uns minuts abans de rentar-ho com de costum.

5. Pols de Talc per a taques d’oli
Si tenim una taca d’oli, el que hem de fer és aplicar pols talc sobre la taca per tal que absorbeixin l’oli. Després renta la roba com de costum i la taca ja no hi hauria de ser.

6. Aigua oxigenada per a Taques de Sang
Per a tractar les taques de sang, aplica aigua oxigenada directament sobre la taca i deixa que bombollegi durant uns minuts abans d’esbandir amb aigua freda. Repeteix aquest procĂ©s si Ă©s necessari i desprĂ©s renta la peça com de costum.

7. Sal per a Taques de Vi negre
Tan aviat com es vessi el vi, cobreix la taca amb sal per a absorbir l’excĂ©s de lĂ­quid. DesprĂ©s, submergeix la peça en aigua freda durant uns minuts abans de fregar suaument la taca amb detergent per a roba. Renta la peça com de costum i la taca hauria de desaparèixer.

8. Gel per a treure xiclets o cera de la roba
Si se’ns vessa una espelma durant un sopar romàntic o se’ns enganxa un xiclet en una visita al parc el que hem de fer en els dos cassos es passar-hi un gel per sobre per tal que la cera-xiquet quedi sec i el puguem anar traient, després renta-ho com de costum.

Recupera la Frescor de les teves Peces!

Amb aquests consells casolans i domèstics, podrĂ s enfrontar-te a qualsevol taca que s’interposi en el teu camĂ­! Recorda sempre provar els mètodes en una petita Ă rea discreta abans d’aplicar-los en tota la peça, i si la taca persisteix, no dubtis a buscar ajuda professional. Amb una mica de paciència i els ingredients adequats, podrĂ s mantenir les teves peces i tèxtils impecables i lliures de taques

TambĂ© et pot interessar: 10 Tips per cuidar la pell els messos d’estiu