5 Contes d’alimentació per als més petits

5 Contes per introduir als més petits els bons hàbits alimentaris

Aquest mes el consell nutricional serà una mica diferent, ja que entrem en el mes dels llibres per excel·lència i ens hem proposat fer unes quantes propostes de contes i llibres relacionats amb l’alimentació infantil i els bons hàbits alimentaris.

A continuació us deixem les nostres propostes per si necessiteu idees per aquest Sant Jordi

EL BURRET VERD (Anuska Allepuz)

EL BURRET VERD (Anuska Allepuz)

(Primers lectors o prelectors): a aquest burret li encanta menjar herba i es passa tot el dia ingerint el mateix sense variar gens.

El podrà convèncer la seva mare perquè tasti algun aliment nou??


- ANEM AL MERCAT(Conchi Garcia):

ANEM AL MERCAT(Conchi Garcia):

És un conte molt visual que vol acompanyar a l’infant i adult a descobrir nous aliments i que també vol donar uns quants consells perquè les criatures estableixin vincles positius amb l’alimentació saludable.


ECSS! Un conte per incentivar l'alimentació saludable (Juan Lorca - Melisa Gómez):

ECSS! Un conte per incentivar l’alimentació saludable (Juan Lorca – Melisa Gómez):

S’acosta l’aniversari de l’Amaia i el vol celebrar amb els seus amics i família. Uns dies abans apareixen els ECSS, uns éssers petitons que faran moltes preguntes relacionades amb el menjar.

Aquest conte ens ajudarà a respondre-les i a donar-nos bons motius per a seguir bones pautes alimentàries.


BENS SANETS (@Blancanutri):
BENS SANETS (@Blancanutri):

Com funciona el nostre cos? Què hem de fer per crèixer sans i forts?

Un llibre que parla sobre bons hàbits alimentaris i sobre la importància de tenir cura dels microorganismes que viuen als nostres intestins, ja que estan directament relacionats amb la nostra salut.


SOPA DE CARBASSA (Helen Cooper):
SOPA DE CARBASSA (Helen Cooper):

Per promoure bons hàbits alimentaris és sabut que cal introduir als infants a la cuina fent-los partícips de l’elaboració de les receptes. Doncs això és el que fan els 3 personatges d’aquest conte, cada dia es preparen ells mateixos el sopar: sopa de carbassa i cada un fa les seves funcions. Un dia decideixen intercanviar-se els papers… creieu que els hi sortirà la sopa de sempre? L’embolic està servit!


Aquests 5 contes no sols entretindran als teus fills, sinó que també els ajudaran a comprendre la importància d’una dieta equilibrada i nutritiva. Prepara’t per a embarcar-te en un viatge ple de diversió i aprenentatge!

També et pot interessar: 7 tips perquè els nens s’acostumin a menjar verdura // Petits canvis per menjar millor