7 tips perquè els nens s’acostumin a menjar verdura

Les verdures i hortalisses són un grup d’aliments que tenen un paper essencial en una dieta equilibrada i n’ hem d’incloure, com a mínim, dues racions diàries. En aquest article et donem algunes idees per a tenir èxit en l’ intent.

El paper dels pares és un model pels fills

Hem de saber que les preferències alimentàries dels nens estan construïdes a partir de les dels pares. Per tant, per aquets motiu:

  1. Si volem que els nens mengin verdures, els pares també ho han de fer. Diversos estudis han demostrat que la ingesta de fruites i verdures en nens de 5 anys tenia una relació directe amb la ingesta dels seus pares.
  2. Varietat al plat. És millor posar tres verdures en un plat que no pas una verdura sola. Això sí, la presentació d’aquestes verdures s’aconsella que sigui per separat, és a dir, agrupades per tipus de verdures i no pas barrejades. Ells prefereixen poder identificar el que mengen.
  3. Fer-los partícips del procés. Aquest punt és de vital importància si volem acostumar-los a menjar aquest tipus d’aliments. Els han de conèixer, és bo que sàpiguen la seva temporalitat, que ens ajudin a preparar els àpats (en la mesura que es pugui) i els vegin amb freqüència per casa i a la llista de la compra.
  4. Utilitzar tècniques culinàries adequades. Millor cuinar al wok, fer-les saltejades, al vapor o al forn. La textura que queda en les verdures bullides no sol agradar als més xics ja que les prefereixen cruixents.
  5. És important, també, recalcar-los la importància de menjar aquest grup d’aliments i insistir en que les provin diverses vegades per ajudar a l’organisme a acostumar-se al seu gust.
  6. Imaginació al poder! Si apostem per presentacions divertides i acolorides tenim molt de guanyat.
  7. Val la pena comprar verdures de temporada ja que tindran més gust i, segurament, acabaran encaixant més fàcilment en el dia a dia dels més petits.
Verdures divertides
Qui diu que menjar verdura és avorrit?

Si seguim aquests consells, ens carreguem de paciència i ens ho agafem amb bon humor, de ben segur que ens serà un xic més fàcil acabar assolint el nostre objectiu. No defallim!

Salut i bons aliments!

Aina Llobet – Nutricionista de Grup Llobet

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número 2228)

També et pot interessar: Consells per a tornar a l’escola amb energia i piles carregades!Cinc beneficis d’anar a comprar amb els nens i nenesInflueix l’alimentació dels nostres fills al rendiment escolar?  | Guia completa d’alimentació Infantil