Fruita, la triple B

Bo, bonic i barat. Sembla mentida, però així és com vaig berenar ahir sense moure’m de casa: amb una poma i un plàtan. Bo, bonic, barat i, a més, senzill. Mentre berenava, vaig reflexionar en tot el que ens han ensenyat des de petits: que no hi ha res com un bon entrepà amb un tall a dins, que porta aliment i ens dona força. No puc dir pas que no, però la fruita és una gran alternativa.

La fruita ens aporta energia de qualitat, fibra que millora el nostre trànsit intestinal i contribueix a reduir els sucres i els greixos a la sang, sals minerals bàsiques per als teixits i una quantitat immensa de vitamines. En la seva majoria, les fruites milloren el nostre estat d’ànim, sacien i ens ajuden a estar desperts. No en va, els experts recomanen menjar-ne, com a mínim, tres peces cada dia. Ho heu comptat bé?

Tot i tenir fruita a les botigues de la família des de sempre, vaig créixer amb la idea que es tractava d’unes postres o un ressopó. De gran, he descobert que menjar fruita per esmorzar i, sobretot, per berenar em fa sentir feliç. Més encara, quan penso que una o dues peces de fruita substitueixen un croissant o unes galetes, que, més enllà de la qüestió saludable, costa més diners. 70 cèntims, costa una poma i un plàtan!

La fruita millora el nostre estat d'ànim i ens ajuda a estar desperts.
La fruita millora el nostre estat d’ànim i ens ajuda a estar desperts.

El secret es troba en la combinació: la poma i la pera són diürètiques, els préssec equilibra el metabolisme, els cítrics ens ajuden a combatre el refredat i el meló depura els ronyons. El plàtan m’ajuda contra les rampes i la pinya és un dels millors digestius. Hi ha mil i una possibilitats que ens ofereix la fruita i val la pena aprofitar-les al màxim dedicant-li, com a mínim, un dels cinc àpats que convé fer cada dia.

No cal dir que la fruita hauria de ser present a tot arreu.  A la feina és un bon lloc on consumir-la. Fer una aturada a mig matí per menjar-ne una peça no només ens ajuda nutritivament, sinó que també millorarà la nostra productivitat i esvairà qualsevol dispersió. Moltes empreses ho saben i, per això, cada dia són més les que aposten per incorporar fruita als seus ‘office’. Sempre surt a compte.

També et pot interessar: Els treballadors de les empreses que reben fruita de Llobet: “hem adquirit un bon hàbit”  

És un bon moment. Acaben de passar les festes i, molts i moltes, ens trobem en “mode detox”.  Els torrons passen factura i ens sentim empatxats, rebotits o les dues coses.  Aprofitem l’ocasió per apuntar-nos al berenar saludable, bo, bonic i, a més, econòmic.

Tenim la sort de viure on vivim, en un territori amb una enorme varietat de fruits que, a més, són molt més assequibles que en molts altres indrets del planeta on, com a molt, de B, en poden tenir dues.

Ignasi Llobet, Director General de Grup Llobet

Article publicat al Regió 7, el  12 de Gener de 2020

Articles relacionats: Menjar et fa feliç | Una pinya de nassos | Després de festes… Depura’t! | An apple a day | Com escollir un bon meló? | Història d’una pera

Vols tenir més informació del servei de Fruita a les Empreses? Descarrega’t el catàleg!