Com escollir un bon meló?

A tots ens ha passat algun cop. Arribar a casa, deixar la compra i quan volem tastar aquell meló, al qual teníem tantes ganes, surt dolent. Desastre. A la botiga tot feia indicar que era bo, però després no era el que prometia. I fa força ràbia no poder gaudir d’un meló ben fresc a l’estiu quan ja l’has comprat. Per això, és important saber com escollir un bon meló.

En aquest article volem donar una sèrie de consells per facilitar l’elecció del meló que ens hem de portar a casa. Perquè, bàsicament, donarem les instruccions per les quals els experts de Grup Llobet fan la tria de melons per vendre a les nostres botigues. Així doncs, també podreu estar segurs que els melons que adquiriu als nostres establiments són de molt bona qualitat i són escollits amb la delicadesa i cura necessàries.

1. Per escollir un bon meló, ratllat millor

Aquest és un dels punts més importants quan hem de triar el nostre futur meló. Si veiem que hi ha força ratlles, és un símptoma inequívoc de que el que tenim a les nostres mans és una bona peça i ja és apta per ser consumida.

2. Taca groga i dura, opció segura

Un dels altres aspectes a tenir en compte és  si el meló té una taca groga  dura a la pell. Si és així, vol dir que ha madurat en mata correctament i ja està preparat pel seu consum. Important fixar-nos bé que aquesta part sigui dura i no tova. S’ha de tenir en compte també que un color més groguenc del meló és senyal que és madur. Si el to és massa verd, significa que encara no és el moment idoni per ser consumit.

3. So i pes, altres elements a vigilar

Quan agafem el meló i el tenim a les nostres mans, donar-li uns cops per escoltar el so que fa ens ajudarà també a saber si aquesta fruita és òptima o no. Si sona dur, com una cosa que és ben plena, serà bon senyal de que el producte està en bones condicions. A més, el seu pes també és important, ja que com més pesi, més possibilitats tenim de que sigui bo.

4. L’olfacte també jugar el seu paper

Segons molts nutricionistes, un altre mètode per saber si la fruita es troba en el seu punt òptim, és apropar-se la part inferior del meló al nas. Si l’olor que desprèn és dolç, aquest serà el seu sabor.

5. Compte amb els extrems

Molta gent toca els extrems del meló per comprovar si és correcte o no. En principi, la part oposada al tall que ha estat unit a la planta ha de ser tova, que els dits s’enfonsin una mica, com a senyal que és moment per consumir. Però quan molta gent ho prova o ho fa amb massa força, acaben perjudicant el meló. I s’acaba fent malbé sense que ens adonem.

El meló, una fruita ben saludable

Tots sabem que parlem d’un producte estrella a l’estiu, juntament amb la síndria. La seva temporada va des de maig a l’octubre, i és quan millor qualitat tindran. Tenen una capacitat molt alta per hidratar-nos i ofereixen un just percentatge d’hidrats i una bona quantitat de fibra vegetal soluble. A més, té alts continguts en betacarotè, vitamina C i B9 i potassi, així com altres elements en menys quantitats. Com vam veure anteriorment, es un producte idoni per combatre la calor i per ajudar-nos a broncejar la pell.

Amb aquests trucs, esperem que la pròxima vegada que vulgueu adquirir un meló tingueu a disposició les eines necessàries per conèixer com detectar una bona peça i la pugueu gaudir en família. Recordeu que és una fruita perfecta per consumir fresqueta a l’estiu i que ara és el moment on els trobem de més qualitat. Deliciosos, saludables i perfectes per hidratar-nos. Que vingui de gust!