Prop de 500 persones celebren els 60 anys de Grup Llobet amb una gran festa al Celler Abadal

Grup Llobet va reunir, aquest diumenge, prop de mig miler de persones per celebrar els 60 anys de vida de l鈥檈mpresa, en una gran festa d鈥檃niversari al Celler Abadal. La jornada, en la qual l鈥檈mocio虂, la gratitud, la gresca, la companyonia i el bon menjar (no podia ser d鈥檃ltra manera!) van alc抬ar-se com a aute虁ntics protagonistes, va convertir- se en l鈥檃cte central de l鈥檃ny de commemoracio虂 de les sis de虁cades de vida del grup empresarial. Ignasi Llobet, director general de Grup Llobet, ho va deixar molt clar ja a l鈥檌nici del seu sentit discurs d鈥檃grai虉ment: 鈥渘o us podeu imaginar com sento avui: reconfortat, acompanyat, agrai虉t i il路lusionat de tenir-vos aqui虂, en aquesta celebracio虂 tan especial鈥.

Grup Llobet va obrir l鈥檈stiu de l鈥檃ny 1959 el seu primer supermercat, convertint-se en un dels primers de tot Catalunya, i aquest diumenge va voler celebrar l鈥檈feme虁ride i compartir-la amb totes les persones que l鈥檋an fet possible: des de la mateixa fami虂lia Llobet-Vendrell, encapc抬alada pel matrimoni fundador de l鈥檈mpresa, Ramon Llobet i Rosa Maria Vendrell, fins als centenars de treballadors que te虂 el grup empresarial, molts dels quals van assistir-hi acompanyats de les seves fami虂lies.

La gran festa d鈥檃niversari, que va congregar un total de 480 persones, va engegar ben d鈥檋ora al mati虂: a partir de 2/4 de 9 es van organitzar activitats esportives per a tothom qui volgue虂s participar-hi. Per una banda, va tenir lloc una sortida amb bicicleta de 20 quilo虁metres, de la ma虁 de Triskel 365, amb punt de sortida i arribada al Gimbe i amb un avituallament de Suqui虂ssims; i, per l鈥檃ltra, es va organitzar una caminada per descobrir la Manresa histo虁rica, tambe虂 amb punt de sortida i arribada al Gimbe.

A partir de 2/4 de 12 del migdia van iniciar les activitats al Celler Abadal, a Santa Maria d鈥橦orta d鈥橝vinyo虂. Es van realitzar dues sessions de cata de vi amb maridatge; dues visites guiades al celler, que van mostrar les instal路lacions i els processos d鈥檈laboracio虂 del vi; i dues sessions de la ruta fins les barraques de vinya, que van permetre cone虁ixer l鈥檕rigen i la funcionalitat d鈥檃questes construccions de pedra seca. Totes les activitats van tenir un elevadi虂ssim nombre de participants.

Paral路lelament, durant tota la jornada, al celler Abadal es van oferir d鈥檃ltres activitats que no requerien inscripcio虂, com ara l鈥檈spai amb el Fotomato虂n per a la Memo虁ria, en el que els assistents es podien fer fotos instanta虁nies per tenir un bonic record de la jornada, o el museu de la indu虂stria i el transport d鈥橝badal, en el qual es podien descobrir les eines, transports i maquina虁ria amb els que s鈥檈laborava antigament el vi. D鈥檃ltra banda, es va habilitar un espai pensat per als me虂s menuts, amb un gran inflable, una zona amb diverses manualitats i tallers, jocs amb paracaigudes, un espai amb taules de ping-pong i d鈥檃ltres jocs de pilota; acompanyats d鈥檜n grup de monitors.

El dinar va consistir en un aperitiu, en el que es podien tastar els millors productes de Grup Llobet i, un segon plat, en el qual es van oferir unes delicioses paelles i fideuades. En acabar l鈥檃虁pat, va tenir lloc el 鈥Llobet Challenge鈥, en el que, imitant Manequin Challenge, tots els assistents van posar esta虁tics, mostrant un missatge escrit en una cartolina, davant d鈥檜na ca虁mera que els anava gravant. Un record formidable de la jornada.

A l鈥檋ora dels postres, va tenir lloc el moment me虂s emotiu de la festa. Ignasi Llobet va pujar a l鈥檈scenari per pronunciar un sincer discurs d鈥檃grai虉ment. Va recordar els inicis d鈥檃quell supermercat pioner, en el qual els seus avis van tenir 鈥渦na simple i alhora innovadora idea: crear una botiga d鈥檃utoservei鈥, que va significar 鈥渦na aute虁ntica revolucio虂鈥; i com els seus pares, el Ramon i la Rosa Maria, 鈥渧an viure鈥 i 鈥渟obretot, provocar uns canvis鈥 que els han portat fins on so虂n avui. Ignasi Llobet va recordar el paper fonamental dels treballadors: 鈥淕rup Llobet porta 60 anys d鈥檈volucio虂 estrate虁gica, 60 anys que han servit per incorporar persones fonamentals en aquest projecte, vosaltres, persones que formeu part de la nostra fami虂lia鈥; i, finalment, va donar les gra虁cies, emocionat, als seus pares, esposa i fills, a qui va convidar a pujar a l鈥檈scenari amb ell per bufar les espelmes del 60e虁 aniversari. Ramon Llobet, visiblement commogut, tambe虂 es va adrec抬ar als assistents amb un missatge d鈥檃grai虉ment.

La festa, que va prosseguir amb mu虂sica i ball, es va allargar fins al vespre.