Segona setmana de confinament: mentén-te sa per dins i per fora

Ja fa més d’una setmana que vivim confinats. Després de l’impacte inicial, en el que moltes persones van encarar el repte d’estar tancades a casa amb motivació i una actitud positiva, llençant-se a fer múltiples propostes (moltes vegades proposades a les xarxes), avui, la sensació de desànim i cansament pot començar a fer acte de presència. Tot just hem encetat la segona setmana i ja sabem que el confinament va per llarg: l’estat d’alarma serà, com a mínim, fins l’11 d’abril.

Per a tot això, aconsellem que no deixeu de banda, els bons hàbits alimentaris, d’hidratació i d’exercici físic, que a banda de contribuir a una bona salut física, també us aportaran beneficis en la vessant psicològica. Des de Grup Llobet et volem recordar alguns consells molt simples, però efectius, perquè cada dia facis salut sense sortir de casa.

  1. No et quedis més estona del compte al llit. Potser aquests dies no treballes o potser tens uns altres horaris. Però no deixis que aquesta situació et faci estar més hores de l’habitual al llit. 
  2. Fes estiraments. Amb 15 minuts al dia n’hi ha prou i, a més d’estirar; podrem connectar amb el nostre cos i amb la respiració. Cada estirament el podem mantenir durant 8 o 10 respiracions. 
  3. Mou-te. Aixeca’t de la cadira cada hora, si estàs fent teletreball, per exemple. Camina una mica i puja escales, si pots. Mentre estiguis assegut/da, mou els peus, aixecant i baixant les puntes o fent cercles o lletres o números imaginaris a l’aire. Desplaça els braços endavant i enrere i cap als costats.
  4. Fes exercici. No calen peses ni cintes de córrer. Pensa en exercicis bàsics amb el teu propi pes (flexions de cames, braços, abdominals), balla una mica o fes ioga (tens un gran aliat a la pantalla, trobaràs múltiples propostes online!). Per cert, si no has fet mai esport d’alta intensitat, ara no és el moment de començar! 😉
  5. Hidrata’t. A la feina segueixes unes pautes saludables i beus aigua molt sovint? Ara no és el moment de trencar aquest hàbit. Acostuma’t a treballar amb una ampolla d’aigua al costat. A més, estant tot el dia a casa, si tens la calefacció engegada, possiblement l’ambient sigui sec.
  6. Menja sa. Una alimentació equilibrada, amb altes dosis de fruita i verdura, és la més aconsellada donada la reducció d’activitat. Evita els menjars difícils de digerir.

Et recordem que a Grup Llobet trobaràs les fruites, verdures i hortalisses més fresques i, si ho necessites, et portarem la compra a casa. 

Un bon equilibri emocional

Totes aquestes mesures, a banda de garantir-nos una bona salut física, ens ajudaran a tenir un bon equilibri emocional, especialment en aquest període d’incertesa. Aquesta situació pot perjudicar les persones que ja tenen alguna patologia o trastorn psicològic. Però, també pot afectar les persones amb una bona salut mental. Per això és important mantenir-se actiu i motivat de dins cap a fora, i prendre mesures per protegir la ment i que els símptomes no derivin en ansietat o depressió.

Si ens cuidem molt, per dins i per fora, aquesta situació que ara potser ens trasbalsa es pot convertir en una oportunitat per créixer i conèixer-se millor a un mateix.