<strong><u>5 CONSELLS PEL BON FUNCIONAMENT DEL SISTEMA IMMUNITARI</u></strong>

La primavera sol ser protagonista de canvis de temperatura que va bé que no ens agafin desprevinguts. És per això que mantenir el sistema immunitari a to aquests dies és clau. Com ho podem aconseguir?

Llegeix els nostres consells!

  1. Segueix una bona alimentació. Descarta els aliments processats, els sucres refinats, les farines, els fregits… i potencia els greixos bons (oli d’oliva, alvocat, fruits secs…), les proteïnes vegetals i la fruita i verdura de temporada.
  2. Guarda temps per l’exercici físic. Si pots destinar una hora diària per moure’t el teu cos t’ho agrairà, tant a nivell físic com mental!
  3. Si respectes les hores de descans contribuiràs a tenir en bon estat del sistema immunitari.
  4. Assegura el correcte aportament de les vitamines relacionades amb les nostres defenses:
    • Vitamina C (àcid ascòrbic): conté propietats antioxidants i contribueix al bon funcionament del sistema immunitari.
    • Les millors fonts de vitamina C: kiwi, maduixes, llimona, llima, mandarina, mango, préssec, meló, taronja, papaia, bròquil, col de  Brussel·les, col llombarda, coliflor, apinap, pebrot, tomàquet i julivert.
    • La vitamina B8 reforça el sistema immunitari i el metabolisme.
    • La vitamina D3. Alguns estudis mostren relació entre els nivells baixos de vitamina D amb infeccions respiratòries.
  5. Assegura el correcte aportament de minerals:
    • El zinc: és clau per mantenir una funció immune adequada. El seu dèficit pot ser causat pel baix consum d’aliments rics en zinc o per l’elevat consum de minerals que n’impedeixen la seva absorció, com  és el cas del calci.
    • Les millors fonts de zinc: carn d’au, carn vermella, formatges (tot i que el calci en pot inhibir una mica l’absorció), gambes, crancs i altres mariscs.
    • Altres fonts: llegums, llavors de gira-sol, de carbassa, sèsam, llevat de cervesa, fruits secs, verdures cuites, cereals integrals.
    • El ferro: les anèmies per dèficit de ferro poden augmentar la possibilitat d’infeccions

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet – Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número CAT001555)

També et pot interessar: Cuidem les teves defenses! 10 aliments indispensables durant la primavera