Els 10 protagonistes de l’estiu

A les portes de l’estació més càlida de l’any, l’estiu, fem un recull dels aliments que no poden faltar a la nostra nevera durant aquests dies. Preneu nota:

EL TOMÀQUET

És un dels aliments estrella d’aquesta estació. És molt ric en vitamina C, aigua i substàncies antioxidants. Val molt la pena consumir-lo durant aquesta època ja que és quan tindrà més gust!

EL MELÓ

És una de les fruites imprescindibles de l’estiu. Gràcies a l’elevat percentatge que conté d’aigua, és una de les fruites més hidratants! A part, conté vitamina A, essencial per a pell i mucoses, vitamines del grup B i també vitamina C.

EL PEBROT

Un 92% de la seva composició és aigua, per tant conté molt poques calories, no conté greixos i és una molt bona font de fibra. Pel que fa a les vitamines és molt ric en vitamina C, vitamina A i vitamines del grup B.

LA SÍNDIRA

Una altra de les fruites principals d’aquesta època de l’any és la síndria. Conté 20 kcal per cada 100g, és molt poc energètica ja que gran part de la seva composició és aigua.

EL COGOMBRE

Una altra de les hortalisses més riques en aigua és el cogombre. A la pell és on s’acumulen les vitamines, minerals i fibra. Sempre que puguis, renta’l bé i consumeix-lo amb pell!

EL PRÉSSEC I LA NECTARINA

Són de les fruites més dolces però menys calòriques ja que la major part del seu pes és aigua. El sucre més abundant és la fructosa, un dels sucres que s’absorbeix més lentament. Pel que fa als minerals destaquen el potassi, magnesi, seleni i zinc. Si ens fixem en les vitamines la principal és la vitamina A.

LES PRUNES

Durant el juny arriben les prunes, molt riques en fibra i potassi. Les de color morat tenen uns pigments anomenats antocians que són substàncies molt antioxidants i ajuden a contrarestar l’envelliment cel·lular.

ELS ALBERCOCS

Durant tot l’estiu podem gaudir dels albercocs. El color grogós el proporcionen els betacarotens, que posteriorment es convertiran en vitamina A. Pel que fa als minerals també destaca el potassi.

ELS FRUITS VERMELLS

Les maduixes són les primeres d’arribar i al cap de poc temps ho fan les cireres. Passat un mes és el torn dels nabius i els gerds i ja en ple agost, arriben les mores. De totes aquestes fruites en destaca el seu poder antioxidant, gràcies al color vermell intens. Un dels sistemes més beneficiats d’aquest pigment per part del nostre organisme és el sistema immunitari ja que, a part, són fruites riques en vitamina C.

SARDINES I SEITONS

La temporada del peix blau és a l’estiu, així doncs és quan els trobem més gustosos. És important introduir-los a la nostra dieta degut als greixos poliinsaturats que contenen. Aquests, al ser dos peixos blaus petits, no comporten cap problema per l’alimentació dels més petits de casa, que els poden consumir un cop comencen l’alimentació complementària al voltant dels 6 mesos de vida. 

Els que s’han d’evitar durant els 10 primer anys de vida són els peixos grassos de gran tamany com la tonyina vermella, el peix espasa i l’emparador, degut al seu elevat contingut en mercuri.

Aquest mes us proposo tres receptes de gelats ràpids, fàcils i saludables. T’ainmes a fer-los? Recepta dels gelats

Aina Llobet, Dietista – Nutricionista  de Grup Llobet (Col·legiada núm. CAT001555)

També et pot interessar: Menjant també bevem | 5 Fruites i 5 Verdures hidratants per l’estiu