Aliments que ens ajuden amb la concentració

Encara recordo perfectament l’època d’exàmens quan estudiava, aquells dies previs (o potser només un dia, siguem sincers) d’estudiar com un boig, intentant memoritzar fórmules i dates de tota mena. Eren dies d’estrès, de nervis i de dormir poc. I aquesta sensació empitjora quan, a més, comencem a tenir responsabilitats o altres coses al cap que no ens permeten concentrar-nos de la manera adequada.

També et pot interessar: Dormir com un nen per arribar a vell| La quinoa, el gra protegit pels déus|Alimentació i menopausa | L’amor a queixalades.

Per tant, al final, aquest estrès o falta de concentració ens porta a no obtenir els resultats que desitgem. Per tal d’intentar pal·liar aquests efectes negatius, avui parlarem d’alguns consells alimentaris per tal d’ajudar-nos a treure el màxim profit a les hores d’estudi.

El primer que hem de tenir en compte és que hauríem de fer un àpat lleuger. És bo per a nosaltres si l’estómac no ha de treballar en excés, facilitant que el nostre cervell pugui rendir a màxima potència. També és molt interessant si dins del nostre menjar, podem incloure fruites com el plàtan, ric en potassi, vitamina C i B6; així com l’alvocat, bàsic pels seus greixos monoinsaturats.

Normalment, mentre estudiem, ens pot venir de gust menjar alguna cosa. Un bon snack podria ser una pastanaga crua, gràcies al seu contingut en betacarotè, antioxidant que ajuda a retenir la memòria. Un altre aliment que pot ser perfecte són els fruits secs com la nou, plena de fòsfor, àcids greixos i omega 3, tots elements beneficiosos pel rendiment del nostre cervell. Com a valor afegit, segons la British Journal of Nutrition, les nous ajuden al pensament crític.

La llista, no obstant això, no s’acaba aquí. Aliments com els nabius, pels seus antioxidants; els espinacs, gràcies al seu àcid fòlic o la vitamina B9; o les llavors de carabassa, que amb el seu zinc ens ajuden amb la salut mental, són aliments molt recomanables per donar una empenteta a la nostra capacitat cerebral i a la nostra capacitat de concentració.

Però si ets d’aquests que sent la necessitat de menjar una mica de xocolata mentre estudia, tinc una molt bona notícia per a tu. I és que la xocolata ‘pura’, amb grans quantitats de cacau, conté substàncies que ajuden a la concentració. Així que ja tens excusa per menjar-ne una miqueta!

També et pot interessar: Dormir com un nen per arribar a vell| La quinoa, el gra protegit pels déus|Alimentació i menopausa | L’amor a queixalades.