Quina Crema!

Quina Crema! Això és el primer que diuen els qui les han tastat. Les nostres cremes estan elaborades amb productes de proximitat i de la millor qualitat.
Productes molt naturals, sense colorants ni conservants i amb totes les propietats dels seus ingredients principals.
A continuaci√≥ t’expliquem les virtuts dels NOSTRES PRODUCTES ESTRELLA. Esperem que si l’has¬†ha tastat, t’agradin, i si encara no ho has fet, vinguis a tastar-les!

CREMA DE CARBASSA I CÚRCUMA
Els ingredients principals s√≥n la¬†carbassa, la ceba i la c√ļrcuma.

 • La¬†carbassa¬†cont√© aigua en el 90% de la seva composici√≥, fet que el fa ser un aliment molt hidratant. Si ens fixem en els macronutrients¬†predominen¬†els hidrats de carboni en forma de mid√≥.
  Pel que fa a les vitamines cont√© vitamina A que interv√© en el proc√©s de visi√≥, √©s essencial per les mucoses, pell, creixement i sistema immunitari. Destacar tamb√© els carotens que aporta la¬†carbassa, un potent antioxidant que vetlla per controlar l’envelliment cel¬∑lular.
  També conté vitamina C a la seva composició, un altre antioxidant, i vitamina B6 necessària per al bon funcionament de les reaccions metabòliques.
  Si ens fixem en els minerals, el m√©s abundant en la¬†carbassa¬†√©s el mangan√®s, un oligoelement essencial que forma part d’alguns enzims i que t√© un paper important a l’hora d’evitar l’atac dels radicals lliures.
  Hi podem trobar coure, molt important per la formació de col·lagen i pel bon manteniment de les articulacions i la pell. També fa funció antioxidant.
  No podem oblidar la part de fibra que aporta a la recepta, afavorint als bacteris del nostre trànsit intestinal i reduint problemes de restrenyiment.

 

 • Destacar la c√ļrcuma present en aquesta elaboraci√≥, ja que contribueix a augmentar les propietats antioxidants i, a m√©s, aporta subst√†ncies antiinflamat√≤ries especialment a les articulacions i a les vies urin√†ries i respirat√≤ries. A part, acaba donant un toc especial a la recepta proporcionant-li un gust lleugerament dol√ß i un xic picant a la vegada.

CREMA DE VERDURES
Les verdures present en aquesta crema són el carbassó, la pastanaga, la ceba i el porro. Són les encarregades de proporcionar a la crema un munt de vitamines, minerals i aigua.
El¬†carbass√≥, per exemple, cont√© aigua com a ingredient majoritari del seu pes, per√≤, a l’hora, tamb√© cont√© nutrients molt valuosos:

 • La vitamina C √©s l’encarregada de regular reaccions metab√≤liques importants en l’organisme i tamb√© √©s un antioxidant molt potent.
 • La vitamina B9 (√†cid f√≤lic) interv√© en la formaci√≥ de gl√≤buls blancs i gl√≤buls vermells. A part, √©s molt important en cas d’embar√†s, ja que contribueix al correcte desenvolupament del fetus.
 • El magnesi juga un paper important√≠ssim en la formaci√≥ dels ossos i les dents.
 • El potassi √©s essencial per la transmissi√≥ de l’impuls nervi√≥s i l’activitat muscular.

A part d’aquest nutrient, dir tamb√© que el¬†carbass√≥¬†√©s molt f√†cil de digerir i que proporciona propietats di√ľr√®tiques a la recepta, d’aquesta manera afavoreix l’eliminaci√≥ de l’exc√©s de l√≠quids de l’organisme.

 • La pastanaga cont√© el precursor de la vitamina A, el betacarot√®, que s’encarrega de mantenir la visi√≥ i la pell en bon estat. A part, tamb√© vetlla per la correcta salut del sistema ossi, del sistema immunitari i per fer front a les malalties relacionades amb l’envelliment cel¬∑lular.
 • Destacar tamb√© la gran quantitat de silici que cont√© si la comparem amb altres verdures. Aquest mineral √©s essencial per l’organisme, ja que¬†est√† relacionat amb el metabolisme del calci i enforteix el teixit connectiu. A part del silici, la pastanaga cont√© altres minerals com s√≥n el ferro, el potassi, el sodi, el calci, el magnesi i l’√†cid f√≤lic.
 • La ceba √©s rica en hidrats de carboni i vitamines. Destaquen la vitamina A, la B1, la C, la E i¬†l’√†cid¬†f√≤lic. Si ens fixem en els minerals, trobem el calci, f√≤sfor, magnesi i potassi.
 • El porro, a difer√®ncia de la ceba gaireb√© no t√© bulb, per√≤¬†desenvolupa m√©s la tija. √Čs ric en hidrats de carboni i √†cid f√≤lic. Entre els minerals destaquen el calci, el magnesi i el ferro. √Čs un bon¬†di√ľr√®tic, ja que¬†afavoreix l’eliminaci√≥ de l’√†cid √ļric.
 • A banda d’aquestes hortalisses, la crema de verdures tamb√© cont√© patata a la seva composici√≥. Un aliment for√ßa¬†complet, que aporta sobretot hidrats de carboni i prote√Įnes de molta qualitat. √Čs molt bona font de vitamina C encara que durant el proc√©s de cocci√≥ se’n pot perdre una part. Destaca tamb√© la pres√®ncia de vitamines del complex B a la seva composici√≥.
  Pel que fa als minerals destaca per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut en sodi. Dir també que la patata és rica en fibra vegetal.

CREMA DE PORROS I PATATA
El mateix nom de la crema ja indica els ingredients principals que la formen.
Tal com hem comentat anteriorment, el porro √©s ric en hidrats de carboni, vitamina C i √†cid f√≤lic. Entre els minerals destaquen el calci, el magnesi i el ferro. A m√©s, √©s un bon¬†di√ľr√®tic, ja que¬†afavoreix l’eliminaci√≥ de l’√†cid √ļric. El porro tamb√© cont√© un oli essencial similar al de la ceba, encara que en menys quantitat.
D’altra banda, la patata √©s un aliment for√ßa¬†complet¬†que aporta sobretot hidrats de carboni i prote√Įnes de molta qualitat. √Čs molt bona font de vitamina C encara que durant el proc√©s de cocci√≥ se’n pot perdre una part. Destaca tamb√© la pres√®ncia de vitamines del complex B a la seva composici√≥.
Pel que fa als minerals destaca per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut en sodi. Dir també que és rica en fibra vegetal.

CREMA DE¬†CARBASS√ď
El¬†carbass√≥¬†√©s l’ingredient principal d’aquesta crema. Aquesta hortalissa prov√© de la fam√≠lia de la¬†carbassa¬†i tenen en com√ļ el fet de ser molt baixes en greix, en sodi i en calories. En concret el¬†carbass√≥, cont√©¬†14 Kcal¬†per cada¬†100 g¬†i el motiu principal que el fa ser¬†tan¬†poc cal√≤ric √©s l’abundant pres√®ncia d’aigua a la seva composici√≥.
Pel que fa a les vitamines, és ric en vitamina C i àcid fòlic (vitamina B9) i si ens fixem en els minerals, els principals són el potassi i el magnesi.
Destaca per les seves propietats di√ľr√®tiques. Afavoreix a l’aparell digestiu, per tant, ser√† aconsellat per a persones amb dificultats digestives, inflamaci√≥ de colon o b√© males digestions.
El seu baix contingut cal√≤ric fa que sigui indicat per a dietes d’aprimament.

La crema també conté ceba i patata, tot i que en menor quantitat que el carbassó. La ceba complementarà la recepta organolèpticament però també a nivell nutritiu, ja que augmentarà la quantitat de vitamina C total. A part, proporcionarà una dosi extra de fibra vegetal.
La patata present a la recepta és rica en hidrats de carboni, aportarà energia i, gràcies a les vitamines del grup B, ajudarà a mantenir equilibrat el sistema nerviós.

Tecnol√≤gicament les nostres cremes han estat elaborades a partir de midons nadius, evitant la presencia en la seva formulaci√≥ d’estabilitzants qu√≠mics, tipus fosfats i goma¬†xantana, cosa que¬†la nostra microbiota¬†intestinal i salut en general agrair√†.
El color be donat per les propietats intrínseques dels ingredients principals, el que ens dóna les pròpies verdures, no utilitzem colorants.

Tampoc potenciem ni emmascarem sabors amb additius qu√≠mics tipus glutamat monos√≤dic. El seu¬†equilibrat¬†i intens sabor¬†√©s¬†conseq√ľ√®ncia novament als seus valors intr√≠nsecs, les seves verdures.

A més complim amb les mencions de producte saludable, tal com ens indiquen, el Reglament (CE) 1294/2005 i Reglament (UE) 1047/2012:

– BAIX VALOR ENERG√ąTIC
– BAIX CONTINGUT EN SUCRES
– BAIX CONTINGUT EN GREIXOS SATURATS

Aix√≠ doncs, ara que les temperatures fredes ens acompanyen, no deixis de perdre l’oportunitat de tastar les nostres cremes! San√≠ssimes i bon√≠ssimes, t’encantaran!

Aina Llobet Ribas‚Äď Nutricionista de Grup Llobet¬†Diplomada en Nutrici√≥ Humana i Diet√®tica (Col¬∑legiada n√ļmero 2228)

Joan Pou Roca¬†‚ÄstResponsable de qualitat I+D i Seguretat aliment√†ria de Grup Llobet.¬†Especialista en Tecnologia dels aliments i desenvolupament dels nous aliments ‚Äď Nutrici√≥ salut i benestar: L‚Äôalimentaci√≥ com a medicina.

Menja sa, viu feliç.

També et pot interessar: Consumir aliments segurs | Salut i bons aliments! | Menjant també bevem