Quina Crema!

Quina Crema! Això és el primer que diuen els qui les han tastat. Les nostres cremes estan elaborades amb productes de proximitat i de la millor qualitat.
Productes molt naturals, sense colorants ni conservants i amb totes les propietats dels seus ingredients principals.
A continuació t’expliquem les virtuts dels NOSTRES PRODUCTES ESTRELLA. Esperem que si l’has ha tastat, t’agradin, i si encara no ho has fet, vinguis a tastar-les!

CREMA DE CARBASSA I CÚRCUMA
Els ingredients principals són la carbassa, la ceba i la cúrcuma.

  • La carbassa conté aigua en el 90% de la seva composició, fet que el fa ser un aliment molt hidratant. Si ens fixem en els macronutrients predominen els hidrats de carboni en forma de midó.
    Pel que fa a les vitamines conté vitamina A que intervé en el procés de visió, és essencial per les mucoses, pell, creixement i sistema immunitari. Destacar també els carotens que aporta la carbassa, un potent antioxidant que vetlla per controlar l’envelliment cel·lular.
    També conté vitamina C a la seva composició, un altre antioxidant, i vitamina B6 necessària per al bon funcionament de les reaccions metabòliques.
    Si ens fixem en els minerals, el més abundant en la carbassa és el manganès, un oligoelement essencial que forma part d’alguns enzims i que té un paper important a l’hora d’evitar l’atac dels radicals lliures.
    Hi podem trobar coure, molt important per la formació de col·lagen i pel bon manteniment de les articulacions i la pell. També fa funció antioxidant.
    No podem oblidar la part de fibra que aporta a la recepta, afavorint als bacteris del nostre trànsit intestinal i reduint problemes de restrenyiment.

 

  • Destacar la cúrcuma present en aquesta elaboració, ja que contribueix a augmentar les propietats antioxidants i, a més, aporta substàncies antiinflamatòries especialment a les articulacions i a les vies urinàries i respiratòries. A part, acaba donant un toc especial a la recepta proporcionant-li un gust lleugerament dolç i un xic picant a la vegada.

CREMA DE VERDURES
Les verdures present en aquesta crema són el carbassó, la pastanaga, la ceba i el porro. Són les encarregades de proporcionar a la crema un munt de vitamines, minerals i aigua.
El carbassó, per exemple, conté aigua com a ingredient majoritari del seu pes, però, a l’hora, també conté nutrients molt valuosos:

  • La vitamina C és l’encarregada de regular reaccions metabòliques importants en l’organisme i també és un antioxidant molt potent.
  • La vitamina B9 (àcid fòlic) intervé en la formació de glòbuls blancs i glòbuls vermells. A part, és molt important en cas d’embaràs, ja que contribueix al correcte desenvolupament del fetus.
  • El magnesi juga un paper importantíssim en la formació dels ossos i les dents.
  • El potassi és essencial per la transmissió de l’impuls nerviós i l’activitat muscular.

A part d’aquest nutrient, dir també que el carbassó és molt fàcil de digerir i que proporciona propietats diürètiques a la recepta, d’aquesta manera afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme.

  • La pastanaga conté el precursor de la vitamina A, el betacarotè, que s’encarrega de mantenir la visió i la pell en bon estat. A part, també vetlla per la correcta salut del sistema ossi, del sistema immunitari i per fer front a les malalties relacionades amb l’envelliment cel·lular.
  • Destacar també la gran quantitat de silici que conté si la comparem amb altres verdures. Aquest mineral és essencial per l’organisme, ja que està relacionat amb el metabolisme del calci i enforteix el teixit connectiu. A part del silici, la pastanaga conté altres minerals com són el ferro, el potassi, el sodi, el calci, el magnesi i l’àcid fòlic.
  • La ceba és rica en hidrats de carboni i vitamines. Destaquen la vitamina A, la B1, la C, la E i l’àcid fòlic. Si ens fixem en els minerals, trobem el calci, fòsfor, magnesi i potassi.
  • El porro, a diferència de la ceba gairebé no té bulb, però desenvolupa més la tija. És ric en hidrats de carboni i àcid fòlic. Entre els minerals destaquen el calci, el magnesi i el ferro. És un bon diürètic, ja que afavoreix l’eliminació de l’àcid úric.
  • A banda d’aquestes hortalisses, la crema de verdures també conté patata a la seva composició. Un aliment força complet, que aporta sobretot hidrats de carboni i proteïnes de molta qualitat. És molt bona font de vitamina C encara que durant el procés de cocció se’n pot perdre una part. Destaca també la presència de vitamines del complex B a la seva composició.
    Pel que fa als minerals destaca per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut en sodi. Dir també que la patata és rica en fibra vegetal.

CREMA DE PORROS I PATATA
El mateix nom de la crema ja indica els ingredients principals que la formen.
Tal com hem comentat anteriorment, el porro és ric en hidrats de carboni, vitamina C i àcid fòlic. Entre els minerals destaquen el calci, el magnesi i el ferro. A més, és un bon diürètic, ja que afavoreix l’eliminació de l’àcid úric. El porro també conté un oli essencial similar al de la ceba, encara que en menys quantitat.
D’altra banda, la patata és un aliment força complet que aporta sobretot hidrats de carboni i proteïnes de molta qualitat. És molt bona font de vitamina C encara que durant el procés de cocció se’n pot perdre una part. Destaca també la presència de vitamines del complex B a la seva composició.
Pel que fa als minerals destaca per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut en sodi. Dir també que és rica en fibra vegetal.

CREMA DE CARBASSÓ
El carbassó és l’ingredient principal d’aquesta crema. Aquesta hortalissa prové de la família de la carbassa i tenen en comú el fet de ser molt baixes en greix, en sodi i en calories. En concret el carbassó, conté 14 Kcal per cada 100 g i el motiu principal que el fa ser tan poc calòric és l’abundant presència d’aigua a la seva composició.
Pel que fa a les vitamines, és ric en vitamina C i àcid fòlic (vitamina B9) i si ens fixem en els minerals, els principals són el potassi i el magnesi.
Destaca per les seves propietats diürètiques. Afavoreix a l’aparell digestiu, per tant, serà aconsellat per a persones amb dificultats digestives, inflamació de colon o bé males digestions.
El seu baix contingut calòric fa que sigui indicat per a dietes d’aprimament.

La crema també conté ceba i patata, tot i que en menor quantitat que el carbassó. La ceba complementarà la recepta organolèpticament però també a nivell nutritiu, ja que augmentarà la quantitat de vitamina C total. A part, proporcionarà una dosi extra de fibra vegetal.
La patata present a la recepta és rica en hidrats de carboni, aportarà energia i, gràcies a les vitamines del grup B, ajudarà a mantenir equilibrat el sistema nerviós.

Tecnològicament les nostres cremes han estat elaborades a partir de midons nadius, evitant la presencia en la seva formulació d’estabilitzants químics, tipus fosfats i goma xantana, cosa que la nostra microbiota intestinal i salut en general agrairà.
El color be donat per les propietats intrínseques dels ingredients principals, el que ens dóna les pròpies verdures, no utilitzem colorants.

Tampoc potenciem ni emmascarem sabors amb additius químics tipus glutamat monosòdic. El seu equilibrat i intens sabor és conseqüència novament als seus valors intrínsecs, les seves verdures.

A més complim amb les mencions de producte saludable, tal com ens indiquen, el Reglament (CE) 1294/2005 i Reglament (UE) 1047/2012:

– BAIX VALOR ENERGÈTIC
– BAIX CONTINGUT EN SUCRES
– BAIX CONTINGUT EN GREIXOS SATURATS

Així doncs, ara que les temperatures fredes ens acompanyen, no deixis de perdre l’oportunitat de tastar les nostres cremes! Saníssimes i boníssimes, t’encantaran!

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número 2228)

Joan Pou Roca – Responsable de qualitat I+D i Seguretat alimentària de Grup Llobet. Especialista en Tecnologia dels aliments i desenvolupament dels nous aliments – Nutrició salut i benestar: L’alimentació com a medicina.

Menja sa, viu feliç.

També et pot interessar: Consumir aliments segurs | Salut i bons aliments! | Menjant també bevem