Aliments que ens faran somriure!

Coincidint amb el Dia Mundial del Somriure, us portem un recull d’aliments que milloraran el nostre humor i el nostre estat d’ànim, de ben segur ens ajudaran a somriure més sovint!

El nostre cos necessita triptòfan, un aminoàcid que contribueix a equilibrar i millorar l’estat anímic i permet augmentar els nivells de serotonina: l’hormona de la felicitat.

L’organisme no pot fabricar per si sol aquest aminoàcid, per tant l’hem d’adquirir a través de la nostra dieta.

A part del triptòfan, hi ha altres nutrients que contribueixen al benestar emocional: el magnesi, el potassi, el ferro i fins i tot les vitamines del grup B, que ajuden a equilibrar el sistema nerviós.

Per tal de somriure més sovint, us proposem el següent llistat d’aliments:

EL PLÀTAN

Si mai necessitem una petit empenta energètica, el millor aliat serà el plàtan. És ric en triptòfan i, per tant, contribueix a la producció de serotonina. D’altra banda, és ric en magnesi que ajuda a equilibrar el sistema nerviós.

XOCOLATA NEGRA

Consumir aquest aliment allibera endorfines, uns neurotransmissors que també contribueixen al benestar emocional. A part, també conté compostos com la feniletilamina que és considerat com un antidepressiu natural i que trobem present al nostre cervell en les fases inicials de l’enamorament. La teobromina és un altre d’aquests compostos que estimulen el sistema nerviós generant-nos una sensació de plaer i benestar

EL SALMÓ:

És un peix molt ric en àcids grassos Omega-3 (igual que les sardines, tonyina…). A part, la quantitat elevada de proteïnes que conté afavoreixen a la producció de serotonina. Altres aliments que també poden afavorir-ne la producció poden ser: el pollastre, carn magre de porc, la vedella i  làctics.

ELS FRUITS SECS:

Les nous, avellanes, ametlles… són aliments rics en greixos saludables i antioxidants i milloren la nostra salut, tant la física com l’emocional. Les llavors també es relacionen amb una producció més elevada de serotonina i per tant, també és aconsellable introduir-les al nostre dia a dia.

LES FRUITES I LES VERDURES:

Les fruites cítriques com ara les taronges, llimones, mandarines, pomelo… contenen serotonina, això fa que les persones amb una alimentació rica en aquests aliments continguin com a conseqüència un millor equilibri emocional. Un consum freqüent de fruites i verdures ens farà sentir més relaxats, enèrgics i de bon humor, per no parlar de les propietats saludables que ja tenen de per si i que ajuden a prevenir diverses malalties.

Ara ja sabeu quins són els aliments que ens ajudaran a lluir el millor dels somriures

Assegurem-nos que a la nostra nevera o despensa no n’hi falti cap!

Que tingueu un feliç Dia Mundial del Somriure!

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet – Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número CAT001555)

També et pot interessar: Aliments feliços| Alimentar la felicitat| Dolços estímuls