Grup Llobet s’expandeix a l’Anoia i consolida la seva aposta de proximitat amb l’adquisició de Supermercats Sebastián
  • La firma bagenca de distribució alimentària incorpora els tres supermercats de l’empresa igualadina en una forta inversió.
  • L’establiment de Vilanova del Camí i els dos d’Igualada, tots de més de 400 m2, s’incorporen aquesta setmana a la xarxa de Llobet i progressivament canviaran la seva imatge
  • La inversió servirà per reforçar l’Estratègia Llobet 2023, orientada a les famílies joves que valoren l’alimentació de qualitat.

Apropar propostes alimentàries de la màxima qualitat a famílies cada cop més joves, més modernes i amb un dia a dia més complex. Sota aquesta premissa, que constitueix la missió de l’Estratègia Llobet 2023, la firma de distribució alimentària Grup Llobet ha incorporat a la seva xarxa els establiments de la igualadina Supermercats Sebastián. Les tres noves botigues que el grup manresà incorpora aquesta setmana s’orientaran a la proximitat i a una conveniència de qualitat: supermercats per a una alimentació quotidiana de valor afegit, versàtil, equilibrada i saludable.

Façana de la botiga de Vilanova del Camí
Façana de la botiga de Vilanova del Camí

L’adquisició, que ha suposat una forta inversió pressupostària, no només amplia la presència de Llobet a les comarques centrals de Catalunya. També aprofita les sinergies de Grup Llobet, des de la seva aposta pels productors locals fins a l’elaboració pròpia, per mitjà d’empreses del grup, de productes frescos i plats cuinats amb ingredients i processos de qualitat.

Més proximitat que mai

Amb les noves adquisicions, Grup Llobet arriba als 40 supermercats i suma una plantilla de 380 professionals. Més enllà de la xifra de negoci, el creixement en volum d’activitat permetrà reforçar la seva aposta per oferir sortida comercial a milers de productes de proximitat. De fet, Grup Llobet treballa amb més de 500 proveïdors ubicats en un radi a menys de 100 quilòmetres de Manresa, i inverteix en aquests productors més de 9,5 milions d’euros anuals. Aquests productors tindran ara l’oportunitat de guanyar presència a tres establiments amb una forta activitat.

De Llobet 1923 a Llobet 2023

L’Estratègia Llobet 2023 té com a missió apropar-se més que mai a les famílies joves amb inquietud per una alimentació de qualitat, malgrat el seu dia a dia atrafegat. L’apropament és un concepte físic (ubicar i modernitzar establiments) i filosòfic (comprendre i respondre a les inquietuds de les famílies). Guanyar presència a l’Anoia complirà amb aquestes dues vessants.

El projecte estratègic es va començar a gestar l’any 2018 amb l’adquisició de l’empresa de càtering i col·lectivitats El Tec (Súria) i va fer la seva posada de llarg amb l’obertura del vaixell insígnia de la marca a la plaça de Crist Rei de Manresa, la botiga Llobet 1923. El nom de l’avantguardista establiment, que s’ha convertit en un referent del retail a la Catalunya central, respon a l’any de fundació del primer establiment de la família Llobet al carrer d’Àngel Guimerà de la capital del Bages. D’aquí que la transformació de Grup Llobet culmina el 2023, any del centenari.

En aquest camí, Grup Llobet ha incorporat una vuitantena de professionals al seu equip i ha obert o modernitzat una dotzena d’establiments. Però no tot es pot quantificar: la companyia ha fet una aposta sense precedents per la versatilitat i la qualitat de la seva oferta, començant per l’àmplia gamma de plats cuinats directament a l’obrador de Súria, o les carns i elaborats de proximitat de Sant Joan de Vilatorrada, i arribant fins a la completa selecció de menjars del món i gastronomia universal.

En aquests moments, Grup Llobet ultima els preparatius de Llobet 2023, el centenari de la creació de la primera botiga. Va ser una graneria al Guimerà, i la va seguir el que es convertiria en el primer supermercat de Catalunya, encara avui en plena forma al carrer de Jaume I. Han passat quatre generacions, l’empresa ha crescut però ha sabut mantenir el seu caràcter familiar. La família creix de nou amb tres botigues que estenen la raó de ser de Llobet fins a l’Anoia.

També et pot interessar: El Llobet del C/Roger de Flor de Manresa, escenari del nou videoclip Monotonía de la cantant internacional Shakira & Ozuna | Grup Llobet replica a Cardona el segon establiment Llobet 1923 | Converteix-te en una empresa saludable de la mà de Grup Llobet