La por al tigre

El doctor i estadista Hans Rosling (1948-2017) va creuar la ci猫ncia amb la seva passi贸 pels n煤meros per demostrar que, malgrat ens pugui semblar el contrari, el m贸n 茅s avui millor que mai. Amb les dades a la m脿, Rosling tamb茅 va entendre per qu猫 qualsevol situaci贸 nova;鈥渟ortir de la zona de confort鈥, sempre ens fa por: descendim dels humans que, quan sentien un soroll estrany, marxaven corrents per si de cas hi havia un tigre.

Als que no tenien por, de tant en tant se鈥檒s menjava el tigre. De valents n鈥櫭﹕ ple, el cementiri, deia l鈥櫭爒ia. El que fa por ja no 茅s que el coronavirus entri a casa sin贸 arreplegar-lo pel carrer.聽 La zona de confort era quedar-nos a casa. Com que, per ara, no hi ha remei contra el virus, el que podem fer 茅s sortir preparades i preparats.

Portem un mes i mig dins d鈥檜na bombolla protectora, la nostra llar, on 茅s realment dif铆cil que hi entrin pat貌gens i dif铆cilment haurem agafat un refredat. Amb l鈥檌nici de la desescalada, arriba el moment de pensar en c铆trics (taronja, mandarina, pomelo, llimona), de rec贸rrer a l鈥檃ll i a la ceba, de fer iogurt de postres o a mitja tarda. L鈥檕u tamb茅 茅s enormement protector del nostre sistema immunol貌gic per la seva riquesa en vitamines i 脿cids grassos insaturats.

Remolatxa

Com m茅s forts i fortes sortim al carrer, millor. No parlo d鈥檈vitar el virus, sin贸 complementar les mesures de protecci贸 enfortint la capacitat de resposta del nostre organisme. Per aix貌 tamb茅 conv茅 tibar d鈥檃ntioxidants: en aquesta 猫poca, us recomano especialment la remolatxa, el br貌coli i la col kale. I, ja posats un petit plaer que ens ajudar脿 a sortir de m茅s bon humor: la xocolata.

El cacau 茅s una bona arma per als que est脿veu esperant aquest cap de setmana en candeletes: els esportistes. Efectivament, ja podem sortir a practicar esport, i molts ens hi posem en baixa forma. El primer pas hauria de ser depurar amb molta fulla verda. En segon lloc, necessitem energia de qualitat, que podem obtenir de cereals integrals i, molt especialment, dels llegums. Finalment, convindria preparar l鈥檕rganisme per a un bon canvi de ritme, i per aquest motiu 茅s hora de recuperar els fruits secs, que ens proveeixen de greixos beneficiosos.

Amb tot, no crec que estiguem en condicions de sortir al carrer com si no hi hagu茅s dem脿. El m茅s important continua sent la precauci贸, la dist脿ncia de seguretat, la mascareta i els guants. No es tracta de perdre la por al 鈥渢igre鈥 que ha arribat en forma de virus invisible. En tot cas, fem tot el possible per c贸rrer tant com puguem davant del tigre. 脡s aix铆 com l鈥檈voluci贸 ens ha portat fins on som.

Salut i bons aliments!

Ignasi Llobet,聽Director General de Grup Llobet

Article publicat al Regi贸 7, el 3 de Maig de 2020

Articles relacionats:聽L鈥檕u o la gallina |聽Xocolata del lloro |聽Ll脿stima, comte Dr脿cula |聽Les sorprenents propietats de la taronja dol莽a