Novembre, el mes vegà

Aquest diumenge, 1 de novembre, es va celebrar el dia Mundial del Veganisme, aquesta celebració que té com a objectiu principal donar a conèixer l’estil de vida vegà i els seus valors i principis entre la població que segueix una dieta omnívora. El missatge que es vol transmetre és; que existeix un alternativa adequada, assequible i saludable per alimentar-se, viure i vestir-se sense danyar als animals.

El dia Mundial del Veganisme el va proposar la presidenta de la Societat Vegana del Regne Unit Louise Wallis el 1994. Amb motiu de la celebració del 50è aniversari d’aquesta organització. Des de llavors la celebració s’ha estès per altres països i s’ha ampliat durant el mes de novembre, considerant-lo el mes vegà.

Cal recordar que les persones veganes refusen qualsevol producte d’origen animal ja sigui per menjar, vestir, maquillar, per exemple.

A casa nostra i a d’altres països del món, any rere any augmenta el nombre de persones que se sumen a l’estil de vida vegà i, fins i tot, va a l’alça el nombre de restaurants vegans, botigues especialitzades en productes vegans …

Segons estudis realitzats, en els dos últims anys les dietes veganes, vegetarianes i flexetarianes han crescut un 27%. Cosa que mostra una clara tendència cap a una dieta basada en aliments vegetals. Un d’aquests estudis va mostrar que l’any 2017 un 0,2% de la població de l’Estat Espanyol majors de 18 anys seguia una dieta vegana. Dos anys després, la xifra va passar a ser del 0,5%. Pot semblar baixa però hem de tenir en compte que en dos anys el percentatge es va duplicar! Això fa que s’entengui perfectament que durant els últims anys les demandes de plats sense carn s’hagin multiplicat per quatre.

Podríem pensar que les dietes a base de productes d’origen vegetal  són una moda  però  realment són  una realitat. Cada any més gent se suma a aquestes tendències amb l’objectiu de cuidar el planeta i també la salut. Segons els estudis comentats anteriorment, el segment de la població flexiteriana és el que més creix. És la població que consumeix bàsicament productes vegetals però que inclouen carn de qualitat de forma ocasional.

Si t’interessa aquesta  tendència sempre pots informar-te’n a les diverses associacions i organitzacions que hi ha.

El novembre és un bon més ja que segur que hi haurà actes programats per a donar a conèixer aquest estil de vida saludable i sostenible a la població.

Durant el MES DE NOVEMBRE, podràs trobar diferents ofertes als nostres establiments de productes VEGANS!

Menja sa, viu feliç

Aina Llobet Ribas– Nutricionista de Grup Llobet

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (Col·legiada número 2228)

També et pot interessar: Estómac per a la guerra |  Tips per triomfar fent un “batch cooking” | Fer esport i dieta vegana, incompatible? | L’ofici de coure cigrons