Peix blanc o peix blau?

Molts coneixem l’existència d’aquestes dues classes i sabem que hi ha diferències entre elles, però, les coneixem? I sabem distingir quins peixos són realment d’una classe o una altra? Si ets dels que tens dubtes quan arriba el moment de comprar peix, descobreix tot el que has de saber amb Grup Llobet.

També et pot interessar: Feina ben feta | La festa dels 60 anys | Estar albercocat |Alimentar la felicitat

Blau és i greix conté

El peix blau és aquell que és més ric en greixos. Es tracta de greix intramuscular i acumulen quantitats de greix altes per necessitat vital, ja que necessiten consumir més energia pel seu desenvolupament i metabolisme. També té a veure el fet de viure en regions de l’aigua més superficials i fredes (per això tenen un color blavós), perquè han de ser més actius i per les migracions que han de realitzar.

Aquests greixos, tot i ser abundants, no volen dir que siguin negatius. I és que aquest tipus de peixos són rics en Omega 3, que ajuden a controlar els nivells de colesterol. A més, aquest tipus de peix també aporta diversos minerals, proteïnes de qualitat i altres elements molt positius pel nostre organisme. A més del seu to blavós, la cua normalment té forma de fletxa, cosa que ens pot ajudar a diferenciar-lo.

Alguns dels peixos blaus són el salmó, la tonyina, el peix espasa, el rèmol o l’anxova.

Peix blanc, o el peix fitness

A part d’aquesta petita broma, el fet és que el peix blanc conté uns percentatges de greix molt més baixos. Així doncs, són peixos més fàcils de digerir i amb menys calories. Aquest greix s’acumula al voltant del fetge i no és intramuscular. Per tant, es tracta de peixos que no necessiten tanta energia per sobreviure i no necessiten grans desplaçaments.

Aquest tipus de peix és ric en elements com vitamines del grup B, fòsfor o seleni. Les seves propietats poden ajudar-nos a controlar els nivells de colesterol i a prevenir malalties del cor. El seu sabor és més suau, així que pot ser una bona alternativa per aquells que no acaben de ser molt amics del peix. La seva cua, com a curiositat, té un una vora recta i una forma més rodona a la part superior.

Alguns peixos dins d’aquesta categoria són el gall, el lluç, el bacallà, el rap o el llenguado.

Llavors…

El millor que podem fer Ă©s combinar els dos. Encara que els peixos blancs tenen menys calories i, normalment, es recomanen per dietes baixes en calories, no vol dir que siguin mĂ©s “sans”. Els greixos del peix blau sĂłn necessaris, ja que aporten nutrients importants (com grans quantitats d’Omega 3), tot i ser, calòricament, superiors.

És important mantenir una dieta equilibrada i no caure en cap extrem. El peix és una de les bases de la nostra alimentació i combinant els dos tipus obtindrem una gran part dels nutrients i vitamines que necessitem per un correcte funcionament del nostre cos. A més, el peix és un ingredient que ens permet jugar amb múltiples receptes.

També et pot interessar: Feina ben feta | La festa dels 60 anys | Estar albercocat |Alimentar la felicitat